Beugelsdijk vier wedstrijden geschorst

 

ADO Den Haag moet het de komende vier duels doen zonder Tom Beugelsdijk. De verdediger werd gisteren door de commissie van beroep van de KNVB voor vier wedstrijden geschorst. Beugelsdijk krijgt de schorsing vanwege een vermeende elleboogstoot in het gezicht van verdediger Mari in de slotfase van het uitduel met NAC.

In eerste instantie gingen Beugelsdijk en ADO Den Haag met succes in beroep tegen het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden. De tuchtcommissie van de KNVB sprak de verdediger vrij omdat de aanklager niet in staat bleek om de twee noodzakelijke bewijsstukken in te brengen.

Naast de TV-beelden ontbrak er een belastende verklaring van een van de betrokkene.

Beugelsdijk moet na de beroepszaak van dinsdag nu toch vier wedstrijden toekijken. De openbaar aanklager riep NAC-speler Mari op als getuige. Zijn opnieuw ontlastende verklaring bleek nu, voor de commissie van beroep, wel voldoende mee te tellen voor een veroordeling van Beugelsdijk. Voor de elleboogstoot krijgt hij drie wedstrijden en daar wordt een nog openstaande voorwaardelijke straf van een wedstrijd aan toegevoegd.

Beugelsdijk mist hierdoor de wedstrijden tegen VVV, PEC Zwolle, Feyenoord en Heracles.