John Goossens dit seizoen niet meer in actie voor ADO Den Haag

John Goossens zal dit seizoen niet meer in actie komen voor ADO Den Haag. De middenvelder is niet speelgerechtigd voor het restant van dit seizoen. Goossens kan in de resterende weken nog wel meedoen in oefenwedstrijden.

Goosens kon niet meer voor de, door de KNVB, gestelde deadline van 12 maart worden ingeschreven. Een vervelende samenloop van omstandigheden ligt daar aan ten grondslag. Omdat ADO Den Haag vlak voor het verstrijken van deze datum overtuigd raakte van de wedstrijdfitheid van Goossens is het niet meer gelukt om de benodigde papieren te regelen. Zeker toen ook de ontvangst van de documenten van de Amerikaanse bond vertraging opliep. Goossens speelde hiervoor namelijk bij Chicago Fire.

"Het is natuurlijk spijtig", zegt Jeffrey van As, Manager Voetbalzaken van ADO Den Haag. "Maar we kunnen ons geen risico permitteren met het aantrekken van spelers. We waren bekend met de deadline, maar voor ons was de fysieke gesteldheid van John prioriteit. Dat zag er goed uit. We wilden het alleen wel met testen onderbouwen. De testen namen de nodige tijd in beslag. Toen we overtuigd waren van zijn fitheid was de tijd voor het afhandelen van de formaliteiten kort. Als dan de ontvangst van documenten vanuit de Verenigde Staten vertraging oploopt, ben je dus te laat. Maar we hebben het risico bewust genomen. Zeker ook omdat wij John zien als een versterking voor het komend seizoen. Het meespelen in wedstrijden van het huidig seizoen was een bonus geweest. Maar dat maakt het niet minder spijtig, natuurlijk. Vooral voor John zelf."

Voor Goossens is het een dikke streep door de rekening. De nieuwe aanwinst van ADO Den Haag toont echter wel begrip. "Ik had uiteraard graag gespeeld, maar ik begrijp ook wel dat ADO Den Haag mij wat langer wilde testen. Ik had tenslotte een tijd niet gespeeld. Als er daarna een vertraging optreedt, ben je geklopt. Het is niet anders. Ik ga nu wat oefenwedstrijden met de beloften spelen en ervoor zorgen dat ik volgend seizoen er volledig klaar voor ben."

Visitors Counter

7902
TodayToday245
YesterdayYesterday245
This_WeekThis_Week490
This_MonthThis_Month4550
All_DaysAll_Days7902
3.85.10.62