Groenendijk: "De strijd leveren die bij ADO Den Haag hoort"

Wisselvalligheid was de afgelopen weken troef bij ADO Den Haag, maar bij een mooi resultaat in Utrecht komende zondag (12.30 uur) komen de play-offs om Europees voetbal wel weer nadrukkelijker in het zicht. Het zou een bijzondere prestatie zijn, benadrukt Fons Groenendijk andermaal.

Strijd

ADO Den Haag lag prima op koers voor de ‘Europese’ play-offs, maar ging toen teleurstellend onderuit tegen Sparta en NAC Breda. Hoewel de formatie van Groenendijk zich herpakte bij Excelsior, werd er afgelopen week ruimschoots van AZ verloren. “Elke nederlaag doet pijn”, vertelt Groenendijk. “Vorige week moesten we het onderspit delven tegen AZ, maar de pijn zit hem meer in de verliespartijen tegen Sparta en NAC.”

Ondanks drie nederlagen in vier duels is Haagse deelname aan de play-offs zeker niet uitgesloten. Zeker als er punten worden gepakt bij FC Utrecht, de ploeg die het openingsduel van de Eredivisie ruim won in Den Haag. “Begin dit seizoen waren wij een maatje te klein voor Utrecht. Nu is het verschil wellicht kleiner, maar het is nog steeds een top-vijfploeg”, stipt Groenendijk aan. “Vorig jaar speelden we een prima wedstrijd in Utrecht (1-1, red.), die we toen hadden moeten winnen. We gaan er alles aan doen om dat dit keer weer te realiseren en zullen de strijd leveren die bij ADO Den Haag hoort. Dat willen de fans ook zien.”

“Het verhaal van het seizoen is tot dusver dat wij met clubs als Vitesse en sc Heerenveen aan het wedijveren zijn”, vervolgt Groenendijk. “Dat is beter dan we van te voren hadden verwacht. Het verschil met dat soort clubs is echter dat zij zomaar diverse spelers kunnen halen en dat wij creatiever moeten zijn. Daarom zou het een bijzondere prestatie zijn als we de play-offs redden.”

Kwartet vraagtekens

In aanloop naar het duel in Stadion Galgenwaard heeft Groenendijk te kampen met personele zorgen. “We hebben veel twijfelgevallen en moeten nog goed met de medische staf overleggen. Tyronne Ebuehi, Tom Beugelsdijk, Sheraldo Becker en Erik Falkenburg zijn nog vraagtekens. Het is nog te vroeg om te zeggen of zij kunnen spelen.“