Geschreven door  vrijdag 05 oktober 2018 08:57

Na drie uitwedstrijden in op rij is ADO Den Haag eindelijk weer in het eigen Cars Jeans Stadion te bewonderen. FC Groningen is zaterdagavond om 18.30 uur de tegenstander. Lees hier alles over de clash tussen de nummers tien en zeventien van de Eredivisie. Zorg dat je erbij bent!

Feiten en weetjes

• ADO Den Haag heeft een negatieve balans tegen FC Groningen (22W, 16 G, 34V). Dit is inclusief de wedstrijden uit de tijden van ADO, FC Den Haag en GVAV. Vorig jaar won Groningen met 0-3 in Den Haag, maar pakte ADO Den Haag een punt in het noorden (0-0).
  • Op 8 april 2017 boekte ADO Den Haag de laatste thuiszege op Groningen. In een spectaculaire wedstrijd werd er toen met 4-3 gewonnen. Na 23 minuten stond het destijds al 3-0. Dion Malone scoorde twee keer in dit duel.
  • Aaron Meijers kan de top-tien van spelers met de meeste Eredivisie-wedstrijden in het shirt van ADO Den Haag binnendringen. Met 188 optredens kan de aanvoerder op gelijke hoogte komen met Martin Jol, die op de tiende plek staat in deze lijst.
  • Met vier gele kaarten op zak staat Aaron Meijers op scherp.
  • Dion Malone maakt de helft van zijn Eredivisiegoals tegen FC Groningen (3 van de 6). Zijn eertste doelpunt in de Eredivisie was ook tegen de Groningers, op 15 maart 2014.
  • FC Groningen was de tegenstander van ADO Den Haag in de legendarische play-offreeks in het seizoen 2010/2011. Nadat ADO Den Haag in eigen huis met 5-1 had gewonnen, werd de return in Groningen met 5-1 verloren. De ploeg van de toenmalige coach John van den Brom ging toen wel Europa in, omdat Tim Matavz de cruciale penalty miste.
  • FC Groningen is, met vier doelpunten uit zeven duels, de minst scorende ploeg in de Eredivisie. ADO Den Haag scoorde tot dusver twaalf keer, waarmee het achtste staat op deze lijst.

Kaartverkoop

Je kunt voor deze wedstrijd 4 kaarten bestellen via onze e-ticketing, dus neem vooral vrienden en familie mee om de wedstrijd samen in het stadion te beleven! Seizoenkaarthouders krijgen 10% korting, Clubkaarthouders krijgen 5% korting op losse kaarten via e-ticketing.

Fanshop en stadionkassa

De Fanshop van ADO Den Haag opent zaterdag om 15.30 uur haar deuren. De Fanshop is tot één uur na de wedstrijd geopend. Let op: tijdens de wedstrijd (ook in de rust) is de winkel gesloten.

De stadionkassa's, die aan de kant van de Haaglandentribune te vinden zijn, gaan om 15.30 uur open. Dat is dus drie uur van te voren.

Vanaf 16.00 uur Oktoberfest!

Vanaf 16.00 uur wordt het Heldenplein omgetoverd in Oktoberfest sferen! Denk aan een apres-skibar, lange tafels, lederhosen, bier (of wat fris) en een optreden van DJ Otto Wunderbar om lekker in de stemming te komen! Voor de kinderen zijn er uiteraard weer leuke attracties zoals een stormbaan, pannaveldjes én een gatendoel!

oktoberfest website

Kinderen mogen na de wedstrijd het veld op

Vlak na afloop van de wedstrijd tegen FC Groningen krijgen alle kinderen de mogelijkheid om het veld op te gaan. De toegang tot het veld is mogelijk via 'de ramp' onder de Lex Schoenmaker Familietribune. De activiteiten na de wedstrijd op het veld zijn alleen toegankelijk voor kinderen en eventueel voor hun begeleiding.

Afscheid van drie spelers

Voor de wedstrijd tegen FC Groningen wordt in het Cars Jeans Stadion afscheid genomen van drie spelers. Tim Coremans, Thomas Meissner en Édouard Duplan zullen worden uitgezwaaid door de fans.

Fan of the Match-quiz

Tijdens de rust van de wedstrijd tegen FC Groningen is het weer tijd voor de Fan of the Match-quiz. Pak je telefoon er dus bij en laat zien hoeveel kennis over ADO Den Haag jij bezit! De winnaar van de quiz krijgt een VIP-arrangement bij een wedstrijd van ADO Den Haag!

Arbitrage

Scheidsrechter: Allard Lindhout