Geschreven door  maandag 15 oktober 2018 11:42
 

Er zijn op deze dinsdagavond weer drie internationals van ADO Den Haag in actie gekomen. Indy Groothuizen kende opnieuw een succesvol optreden bij Jong Oranje, Wilfried Kanon speelde gelijk met Ivoorkust en basisdebutant Shaquille Pinas overklaste met Oranje onder 20 de leeftijdsgenoten van Polen.

Groothuizen debuteerde afgelopen zaterdag al met een 0-3 zege op Letland onder de lat bij Jong Oranje en wist in zijn tweede duel voor de Nederlandse talentenploeg opnieuw zijn doel schoon te houden. Ook Jong Oekraïne werd met 3-0 verslagen door Jong Oranje, dat al wel uitgeschakeld was voor EK-plaatsing.

Kanon hoopte de 4-0 overwinning met Ivoorkust op De Centraal-Afrikaanse Republiek een mooi vervolg te geven tegen dezelfde tegenstander, maar kwam met Les Eléphants niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Omdat Rwanda en Guinea ook tegen elkaar gelijkspeelden, staat Ivoorkust nog steeds op een gunstige tweede plek in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup 2019.

Tot slot maakte Pinas zijn basisdebuut in Oranje onder 20. Het werd een geslaagde avond voor de jonge verdediger, die met het Nederlands beloftenelftal de vloer aanveegde met Polen. Het duel in Katwijk eindigde, dik verdiend, in 4-1. Bij rust was het al 4-0.