Geschreven door  donderdag 01 november 2018 10:06

Het derde seizoen van de edivisie start op dinsdag 13 november. In een vernieuwde competitieopzet zal Mitchel Denkers, eSporter van ADO Den Haag, strijden om het Nederlands kampioenschap FIFA 19. Dat gebeurt in een nieuwe competitie-opzet, waarbij iedere speler ook nog zelf zijn eigen spelers mag kiezen. Volg Mitchel in het nieuwe edivisie-seizoen via de kanalen van ADO Den Haag en op FOX Sports.

Nieuwe competitieopzet
De edivisie introduceert dit jaar een nieuwe competitieopzet. In een toernooivorm met een groepsfase, play-offpoule en knock-outs blijft de eSports-competitie gedurende het hele seizoen spannend. De groepsfase bestaat uit drie poules van zes clubs, die telkens twee wedstrijden tegen elkaar spelen. De nummers één en twee gaan door naar de knock-outs, terwijl de nummers drie en vier in een extra play-off poule spelen om de laatste twee plaatsen. De acht clubs die zich plaatsen voor de knock-outs strijden om de titel. Mitchel debuteerde in 2016/2017 met een vijfde plek in de edivisie en werd vorig seizoen vijfde op de PS4 en vijftiende op de Xbox. Dit seizoen heeft Mitchel weer hoge ambities.

Dit seizoen is er sprake van meer sportief evenwicht, omdat de kansen voor alle edivisie-deelnemers gelijk zijn. De eSporters hebben namelijk de beschikking over alle spelers (inclusief de 'iconen') in FIFA 19 Ultimate Team. Door deze maatregel kan iedere eSporter een gelijkwaardige selectie samenstellen. De poule-indeling voor de groepsfase wordt bepaald aan de hand van een loting.

visual competitieopzet 1819

Uitzendingen te zien op FOX Sports
Elke dinsdag, woensdag en donderdag wordt van 15.30 tot 17.30 uur een speeldag van de edivisie uitgezonden op FOX Sports 1. Een dag later verschijnen de wedstrijden ook op YouTube. Daarnaast is elke vrijdag om 15.30 uur een aflevering van Studio edivisie te zien. In de eerste Studio edivisie, op vrijdag 9 november, vindt naast een vooruitblik ook de loting voor de poule-indeling plaats. Vorig seizoen werden de wedstrijdbeelden van de succesvolle edivisie overigens in totaal ruim 16,3 miljoen keer bekeken. Het moge duidelijk zijn dat het initiatief van de Eredivisie CV een groot succes is en alleen maar groter wordt.

Onderdeel van de FIFA 19 Global Series
De edivisie wordt zowel op de PlayStation 4 (eerste seizoenshelft) als de Xbox One (tweede seizoenshelft) gespeeld. De winnaars van beide competities treffen elkaar aan het einde van het seizoen voor de strijd om het landskampioenschap. Naast de strijd om de nationale titel vergroot een goed eindresultaat in de edivisie de kans op kwalificatie voor de EA SPORTS FIFA 19 Global Series-play-offs. Samen met de prestaties op andere evenementen kunnen eSporters zich via de Global Series Play-Offs plaatsen voor de FIFA eWorld Cup 2019. Op dit mondiale eindtoernooi vechten de beste FIFA-gamers om de wereldtitel.

ADO Den Haag vond onlangs in Skill Games haar eerste eSports-partner en -shirtsponsor.

visual deelnemers edivisie 1819