Geschreven door  vrijdag 07 december 2018 09:07

Na wisselend succes tegen PEC Zwolle (2-3 winst) en Ajax (5-1 verlies) treedt ADO Den Haag komende zaterdag in het eigen Cars Jeans Stadion aan tegen De Graafschap. Bij winst kan er een mooie stap richting het linkerrijtje gezet worden. Zorg dus dat je erbij bent! Lees hier alles over de wedstrijd die om 20.45 uur begint.

FEITEN EN WEETJES

  • ADO Den Haag verloor in de Eredivisie maar één van haar laatste negen thuiswedstrijden tegen De Graafschap. Er werd zes keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en dus één keer verloren. 
  • Lex Immers scoorde in het seizoen 2011/2012 tweemaal in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap, die toen wel met 3-5 verloren werd.
  • Ook coach Fons Groenendijk weet hoe het is om tegen De Graafschap te scoren. In het seizoen 1985/1986 was de voormalig middenvelder trefzeker in het met 3-1 gewonnen duel van FC Den Haag met de Doetinchemmers.
  • De laatste ADO Den Haag-De Graafschap in de Eredivisie dateert van 18 oktober 2015. Het duel eindigde destijds in 1-1. Mike Havenaar tekende voor de openingstreffer, maar deze werd ongedaan gemaakt door een eigen doelpunt van Gianni Zuiverloon.
  • Als Tom Beugelsdijk in actie komt tegen De Graafschap, is dat zijn 200ste optreden in het Nederlandse betaald voetbal.
  • Nasser El Khayati was betrokken bij dertien van de laatste veertien goals van ADO Den Haag (tien goals, drie assists).
  • Lex Immers maakte ruim tien jaar geleden, op 21 september 2008, tegen De Graafschap zijn debuut voor ADO Den Haag in de Eredivisie.
  • Bij De Graafschap is Lars Nieuwpoort geschorst na zijn rode kaart tegen PEC Zwolle (0-2 verlies).
  • Van de 42 officiële ontmoetingen met De Graafschap won ADO Den Haag er zeventien. Tien keer werd het gelijk, zestien keer trok De Graafschap aan het langste einde.

KAARTVERKOOP

Je kunt voor deze wedstrijd 4 kaarten bestellen via onze e-ticketing, dus neem vooral vrienden en familie mee om de wedstrijd samen in het stadion te beleven! Seizoenkaarthouders krijgen 10% korting, Clubkaarthouders krijgen 5% korting op losse kaarten via e-ticketing. 

FANSHOP EN STADIONKASSA'S

De Fanshop van ADO Den Haag opent zaterdag om 18.00 uur haar deuren. De Fanshop is tot één uur na de wedstrijd geopend. Let op: tijdens de wedstrijd (ook in de rust) is de winkel gesloten. In de Fanshop is er tot en met 31 december sprake van een Feestdagenkorting van 20% op alle trainings- en presentatiekleding.

De stadionkassa's, die aan de kant van de Haaglandentribune te vinden zijn, gaan om 17.45 uur open. Dat is dus drie uur van te voren.

KINDEREN MOGEN NA AFLOOP HET VELD OP

Vlak na afloop van de wedstrijd tegen De Graafschap krijgen alle kinderen de mogelijkheid om het veld op te gaan. De toegang tot het veld is mogelijk via 'de ramp' onder de Lex Schoenmaker Familietribune. De activiteiten na de wedstrijd op het veld zijn alleen toegankelijk voor kinderen en eventueel voor hun begeleiding.

veldopen

FAN OF THE MATCH-QUIZ

Tijdens de rust van de wedstrijd tegen De Graafschap is het weer tijd voor de Fan of the Match-quiz. Pak je telefoon er dus bij en laat zien hoeveel kennis over ADO Den Haag jij bezit! De winnaar van de quiz krijgt een VIP-arrangement bij een wedstrijd van ADO Den Haag!

ARBITRAGE

Scheidsrechter: Christiaan Bax
Assistent-scheidsrechters: Cristian Dobre & Sjoerd Nanninga
Vierde official: Alex Bos
Videoscheidsrechter: Jeroen Manschot
AVAR: Mark Janssen