Geschreven door  vrijdag 15 februari 2019 11:42

Hij voetbalt weliswaar in het shirt van PEC Zwolle, de tegenstander van vandaag, maar de mooie stad achter de duinen is eigenlijk nog wel het thuis van Mike van Duinen. Hij is geboren en getogen in Den Haag, kreeg jarenlang de handen op elkaar in het geel-groen en heeft daarom een bijzonder gevoel bij dit bezoekje aan het Cars Jeans Stadion. Hij komt daar regelmatig als supporter, maar nu dus als tegenstander. 

Een kind van de club en de stad kunnen we Van Duinen met recht noemen. Hij is niet alleen een echte Hagenees, maar praat én voetbalt ook als een echte Hagenees. Hard werken en nooit opgeven, dat is het devies. Bij ADO Den Haag spreidde hij zijn kwaliteiten sinds het seizoen 2009/2010 tentoon. Na twee jaar in de jeugd en beloften werd hij in april 2011 uitgenodigd om met het eerste elftal mee te trainen. Vier jaar later had Van Duinen al 123 duels, 30 goals en 11 assists in de benen. Hij vertrok destijds, in 2015, naar Fortuna Düsseldorf. En via Roda JC en Excelsior kwam hij dit seizoen bij PEC Zwolle terecht. Zo speelt hij, net als bij zijn vorige twee werkgevers, tegen de club waar hij doorbrak.

“Dit is absoluut speciaal voor mij”, zegt Van Duinen over zijn tijdelijke terugkeer in het Cars Jeans Stadion. “ADO Den Haag is de club die ik nog altijd support. De Haagse liefde steek ik nooit onder stoelen of banken, iedereen weet dat. Het is daarom bijzonder om in Den Haag terug te komen. Soms gebeurt dat als fan, maar nu dus als speler”, stelt Van Duinen. “Ik volg ADO Den Haag nog altijd op de voet.” Van Duinen volgt in het bijzonder de verrichtingen van bepaalde spelers die hij goed kent. “Mike Havekotte is een goede vriend van mij en ik heb ook nog wel contact met onder meer Robert Zwinkels, Danny Bakker, Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers. Meestal gaan er wel wat appjes over en weer voor zo’n wedstrijd."

Maar hoe warm de gevoelens voor zijn oude club ook zijn, hij gaat met PEC Zwolle natuurlijk wel voor de winst in Den Haag. “Als tegenstander moet je natuurlijk gewoon je werk doen”, geeft de aanvaller aan. Hij weet inmiddels ook wel hoe dat is, aangezien hij al vaker tegenover zijn oude club heeft gestaan. “Het was vooral de eerste keer heel gek, maar ik begin er inmiddels al aardig aan te wennen. Ik heb overigens wisselende resultaten geboekt tegen ADO Den Haag”, aldus Van Duinen. “Ik verwacht dit keer een gelijk opgaande strijd. We willen allebei wegkomen van de onderste regionen. Het is echt bizar hoe klein de verschillen nog zijn. We willen allebei omhoog kijken, maar iedereen wil eerst zekerheid hebben. Hopelijk spelen we uiteindelijk allebei om Europees voetbal.”

Lees het volledige interview met Mike van Duinen vrijdag in het programmaboekje bij ADO Den Haag - PEC Zwolle.

lr181124ous8981