Geschreven door  zaterdag 09 maart 2019 15:40
ADO Den Haag Vrouwen is nog één zege verwijderd van een vierde optreden in de bekerfinale. Via een zwaarbevochten overwinning op DTS Ede plaatste het team van trainer Arend Regeer zich voor de halve finale.

DTS Ede maakte vanaf het begin duidelijk niet naar Den Haag te zijn gekomen om zich af te laten slachten. Barbara Lorsheyd moest als eerste doelvrouw in actie komen om een treffer te voorkomen. Nadat Marisa Olislagers een vleugelschot op de lat had zien eindigen, antwoordde DTS direct met een schot tegen de dwarsligger boven Lorsheyd. Pia Rijsdijk kreeg na een dieptepass van Romy Speelman de eerste grote kans. De doelvrouw tikte haar schot net naast. Aan de overkant werkte Lorsheyd een schot bekwaam over de lat. Rijsdijk was daarna opnieuw dicht bij een treffer. Na voorbereidend werk van Olislagers trof de spits de buitenkant van de paal. Bij het naderen van de pauze leek het dan toch prijs toen Rijsdijk na een schot van Maartje Looijen toesloeg in de rebound. De grensrechter had echter buitenspel geconstateerd.

Met de wind in de rug zetten de Haagse vrouwen de tegenstander na de thee nog meer onder druk. Nance van der Meer had geen succes met het eerste schot. Toen Sharon Kok Rijsdijk nog eens de diepte in stuuurde, verschafte de aanvoerster zich met een Pelovaëske dribbel de ruimte om uit te halen en vond met een vinnige schuiver feilloos de verste hoek: 1-0. Nadine Noordam miste daarna de kans om de wedstrijd snel te beslissen. Haar inzet werd geblokt door de doelvrouw. Van der Meer zette met een steekpass ook Looijen vrij voor het doel, maar opnieuw kwam de Edese sluitpost als winnaar uit de strijd. Nadat Lorsheyd door tijdig uitlopen een kans voor DTS had verijdeld, had Looijen de pech dat haar schot van de binnenkant van de paal terug het veld in stuitte. Het bleef daardoor spannend tot het laatste fluitsignaal. Bij de beste mogelijkheid voor DTS trad Olislagers met een tijdige interceptie in het strafschopgebied op als redder in de nood. Met haar eerste optreden dit seizoen vierde Shanique Dessing als invalster haar rentree na een lange afwezigheid. De scheidsrechter gaf haar een aandenken in de vorm van een gele kaart.

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen-DTS Ede 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 52. Rijsdijk 1-0

Scheidsrechter: Van der SteenToechouwers: 257

Kaarten: Dessing (ADO Den Haag Vrouwen) geel

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Vonk, Kok, Mesker, Olislagers, Noordam (87. Boshuizen), Speelman, Ziemer, Van der Meer (83. Dessing), Rijsdijk, Looijen