Geschreven door  maandag 22 april 2019 13:30
Met een dikverdiende puntendeling bezorgde ADO Den Haag Vrouwen PSV mogelijk beslissende averij in de play-offs om het landskampioenschap. Begin dit jaar lichtte de Haagse ploeg de Eindhovenaren ook beentje in het bekertoernooi.

Nog steeds zonder sterspeelster Victoria Pelova bood de Haagse ploeg de titelpretendent uit Eindhoven vanaf de start prima partij. De mee opgerukte rechtsback Nadine Noordam was bij een door Nance van der Meer teruggelegde voorzet van Chasity Grant dicht bij de openingstreffer. Haar kopbal ging rakelings naast. Aan de andere kant sloeg Aniek Nouwen wel toe met het hoofd toen na een weggewerkte hoekschop de bal opnieuw voor het doel werd gebracht. Doelvrouw Barbara Lorsheyd voorkwam met een goede redding dat PSV verder wegliep. PSV ontsnapte aan de gelijkmaker toen Aline Zeler een nieuwe voorzet van Grant tegen de binnenkant van de eigen doelpaal kopte. Van der Meer stuitte in de rebound op goalie Sarasola. Lorsheyd trad daarna nog eens twee keer op als reddende engel. Bij een vrije trap op de hoek van het strafschopgebied gaf Romy Speelman Sarasola geen enkele kans met een boogschot in de verste bovenhoek: 1-1. Het team van trainer Arend Regeer hield daarna het initiatief. Een hoekschop van Speelman verdween voorlangs en een lage voorzet van Looijen werd gepakt door Sarasola. Met een knappe passeerbeweging verschafte Looijen zich nog eens ruimte. Als Gerd Müller in de WK-finale van 1974 was Van der Meer de PSV-verdediging te slim af en punterde de bal juichend tegen de touwen: 2-1.

Direct na de thee ontsnapte PSV aan een grotere achterstand toen een voorzet van Grant op de kruising belandde. Daarna kwam ADO Den Haag Vrouwen onder steeds grotere druk te staan. Maar wat de Eindhovense speelsters ook op haar afvuurden, Lorsheyd had overal een passend antwoord op. Hoogtepunt was een schot dat zij met een katachtige reactie uit de bovenhoek hield. Bij een Haagse tegenaanval bediende Marisa Olislagers Taylor Ziemer op maat, maar Sarasola wist haar inzet te keren. Met vereende krachten wist de Haagse defensie nog lang stand te houden. Met iets meer dan een kwartier te gaan was er echter geen kruid gewassen tegen een inzet van Naomi Pattiwael: 2-2. Verder liet ADO Den Haag Vrouwen de tegenstander niet komen. Met een laatste schot voorlangs van Jeslyn Kuijpers liepen de titelkansen van PSV ernstige averij op. 

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen-PSV 2-2 (2-1)

Scoreverloop: 13. Nouwen 0-1, 34. Speelman 1-1, 43. Van der Meer 2-1, 74. Pattiwael 2-2

Scheidsrechter: Punt

Toeschouwers: 487

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Noordam, Kuilenburg (64. Ravensbergen), Kok, Speelman, Mesker, Looijen (87. Boshuizen), Olislagers, Grant, Ziemer, Van der Meer (75. Dessing)

PSV: Sarasola, Bond Flasza (71. Vanmechtelen), Zeler, Nouwen, Levels (46. Coolen), Yüceil, Schoonhoven, Van Dooren, Pattiwael, Thorvaldsdottir, KuijpersFotografie: Peter Looijen

Fotografie: Peter Looijen