Geschreven door  vrijdag 19 april 2019 13:31

Speelronde 33 van de Eredivisie, en daarmee de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Willem II in het Cars Jeans Stadion, wordt definitief verplaatst. De KNVB heeft besloten om deze voorlaatste speelronde van zondag 28 april (14.30 uur) naar woensdag 15 mei (19.30 uur) te verschuiven.

De KNVB ziet deze verschuiving als de minst moeilijke en meest sportieve oplossing voor de situatie die ontstaan is door het Europese succes van Ajax, dat nog op drie fronten actief is. Op deze manier kan er voldaan worden aan de (door clubs en competities) afgesproken voorwaarde om minimaal twee volledige dagen rust tussen twee duels te hebben. Klik hier voor het persbericht van de KNVB.

ADO Den Haag begrijpt de ontstane verontwaardiging over dit scenario en vindt de verplaatsing zelf ook erg vervelend, maar wil benadrukken dat het geen inspraak heeft gehad in de verschuiving van de 33ste speelronde. De verplaatsing is donderdagmiddag in een spoedvergadering door de KNVB als voorgenomen besluit gepresenteerd en moest daarna nog goedgekeurd worden door de lokale autoriteiten (gemeente en politie). Nadat de lichten op groen gezet werden, is het dus als voldongen feit naar onze club gecommuniceerd.

Er waren tal van activiteiten voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen georganiseerd en ADO Den Haag is er al in geslaagd om alle feestelijkheden en activiteiten tezamen met de wedstrijd tegen Willem II te verschuiven naar woensdag 15 mei. Dat geldt ook voor het optreden van John West voorafgaand aan de aftrap. Het zal dus ‘gewoon’ een feest worden in het Cars Jeans Stadion! 

Tickets
Reeds gekochte tickets én parkeerkaarten voor ADO Den Haag-Willem II zullen gewoon bruikbaar blijven voor de nieuwe speeldatum. ADO Den Haag heeft uiteraard een restitutieregeling voor de mensen die reeds een kaartje voor het duel met Willem II gekocht hebben, maar niet naar de wedstrijd op woensdag 15 mei kunnen komen. Er zijn twee opties:

- Kaart omwisselen voor ticket ADO Den Haag - Excelsior
Iedereen die een los ticket via onze website heeft besteld, ontvangt een e-mail met daarin instructies hoe de kaart van ADO Den Haag - Willem II is om te wisselen voor een toegangskaart voor de wedstrijd tegen Excelsior op donderdag 25 april om 18.30 uur.

- Restitutie
Het is tot en met zondag 28 april mogelijk om restitutie aan te vragen. Dit kan gedaan worden in een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met vermelding van het reserveringsnummer en het bedrag dat teruggestort dient te worden.