SvHaagscheBluf
 

Wisselvalligheid was de afgelopen weken troef bij ADO Den Haag, maar bij een mooi resultaat in Utrecht komende zondag (12.30 uur) komen de play-offs om Europees voetbal wel weer nadrukkelijker in het zicht. Het zou een bijzondere prestatie zijn, benadrukt Fons Groenendijk andermaal.

Strijd

ADO Den Haag lag prima op koers voor de ‘Europese’ play-offs, maar ging toen teleurstellend onderuit tegen Sparta en NAC Breda. Hoewel de formatie van Groenendijk zich herpakte bij Excelsior, werd er afgelopen week ruimschoots van AZ verloren. “Elke nederlaag doet pijn”, vertelt Groenendijk. “Vorige week moesten we het onderspit delven tegen AZ, maar de pijn zit hem meer in de verliespartijen tegen Sparta en NAC.”

Ondanks drie nederlagen in vier duels is Haagse deelname aan de play-offs zeker niet uitgesloten. Zeker als er punten worden gepakt bij FC Utrecht, de ploeg die het openingsduel van de Eredivisie ruim won in Den Haag. “Begin dit seizoen waren wij een maatje te klein voor Utrecht. Nu is het verschil wellicht kleiner, maar het is nog steeds een top-vijfploeg”, stipt Groenendijk aan. “Vorig jaar speelden we een prima wedstrijd in Utrecht (1-1, red.), die we toen hadden moeten winnen. We gaan er alles aan doen om dat dit keer weer te realiseren en zullen de strijd leveren die bij ADO Den Haag hoort. Dat willen de fans ook zien.”

“Het verhaal van het seizoen is tot dusver dat wij met clubs als Vitesse en sc Heerenveen aan het wedijveren zijn”, vervolgt Groenendijk. “Dat is beter dan we van te voren hadden verwacht. Het verschil met dat soort clubs is echter dat zij zomaar diverse spelers kunnen halen en dat wij creatiever moeten zijn. Daarom zou het een bijzondere prestatie zijn als we de play-offs redden.”

Kwartet vraagtekens

In aanloop naar het duel in Stadion Galgenwaard heeft Groenendijk te kampen met personele zorgen. “We hebben veel twijfelgevallen en moeten nog goed met de medische staf overleggen. Tyronne Ebuehi, Tom Beugelsdijk, Sheraldo Becker en Erik Falkenburg zijn nog vraagtekens. Het is nog te vroeg om te zeggen of zij kunnen spelen.“


ADO Den Haag heeft deze week alle spelers met een aflopend contract schriftelijk laten weten dat het de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opzegt. Dat betekent niet dat zij ook daadwerkelijk bij de club gaan vertrekken. Voor al die spelers staat de deur voor een langer verblijf in Den Haag eigenlijk open.

Jeffrey van As, Manager Voetbalzaken van ADO Den Haag, is daar duidelijk in. "De CAO bepaalt dat wij de spelers voor 1 april officieel op de hoogte moeten brengen van het opzeggen van de overeenkomst. Maar ik ben met al die spelers al langere tijd in gesprek." 

Meijers en Beugelsdijk
ADO Den Haag probeert aanvoerder Aaron Meijers en verdediger Tom Beugelsdijk langer aan zich te binden. "Met beide heren lopen de gesprekken op dit moment", zegt Van As. "Ik heb het gevoel dat zij openstaan voor een langer verblijf in Den Haag. Met Aaron heb ik het zelfs voorzichtig al gehad over de periode na zijn loopbaan. Dat geeft aan dat het gevoel goed is."

Coremans
Ook Tim Coremans heeft inmiddels een gesprek achter de rug. De doelman heeft te horen gekregen dat de club zeer tevreden over hem is, maar dat een aanbieding nog even op zich laat wachten. "We zijn meer dan tevreden", aldus Van As. "Maar wij hebben de luxe van drie goede keepers en de vraag is of wij ons die situatie ook volgend jaar kunnen permitteren. Daarbij zal Tim toch zelf ook wel eens een seizoen willen gaan spelen. Maar voor hem staat de deur zeker nog op een kier."

Duplan en David
Dat geldt ook voor Edouard Duplan en Trevor David. Ook de opzegging van het contract van deze spelers betekent nog geen definitief einde. Een aanbieding hebben de verdediger en de aanvaller nog niet ontvangen, maar die kan alsnog komen. "Met 'Edu' en Trevor is afgesproken dat we later gaan kijken of er nog een gezamenlijke toekomst is", zegt Van As. "Die gesprekken hebben wij uitgesteld tot het einde van het seizoen."

Kishna
Ook Ricardo Kishna zou volgend seizoen speler van ADO Den Haag kunnen zijn. Maar dat is nog te voorbarig. Van As is daar duidelijk over. "Een fitte Ricardo is natuurlijk altijd welkom bij ons. Maar hij zit nog midden in zijn herstel. Aan het eind van het seizoen weten we meer over zijn fitheid. Voor een langer verblijf zijn meerdere partijen nodig. Lazio Roma, maar natuurlijk ook Ricardo zelf. Dat volgen we uiteraard op de voet en we proberen daar zeker al wat voorwerk in te doen."


John Goossens zal dit seizoen niet meer in actie komen voor ADO Den Haag. De middenvelder is niet speelgerechtigd voor het restant van dit seizoen. Goossens kan in de resterende weken nog wel meedoen in oefenwedstrijden.

Goosens kon niet meer voor de, door de KNVB, gestelde deadline van 12 maart worden ingeschreven. Een vervelende samenloop van omstandigheden ligt daar aan ten grondslag. Omdat ADO Den Haag vlak voor het verstrijken van deze datum overtuigd raakte van de wedstrijdfitheid van Goossens is het niet meer gelukt om de benodigde papieren te regelen. Zeker toen ook de ontvangst van de documenten van de Amerikaanse bond vertraging opliep. Goossens speelde hiervoor namelijk bij Chicago Fire.

"Het is natuurlijk spijtig", zegt Jeffrey van As, Manager Voetbalzaken van ADO Den Haag. "Maar we kunnen ons geen risico permitteren met het aantrekken van spelers. We waren bekend met de deadline, maar voor ons was de fysieke gesteldheid van John prioriteit. Dat zag er goed uit. We wilden het alleen wel met testen onderbouwen. De testen namen de nodige tijd in beslag. Toen we overtuigd waren van zijn fitheid was de tijd voor het afhandelen van de formaliteiten kort. Als dan de ontvangst van documenten vanuit de Verenigde Staten vertraging oploopt, ben je dus te laat. Maar we hebben het risico bewust genomen. Zeker ook omdat wij John zien als een versterking voor het komend seizoen. Het meespelen in wedstrijden van het huidig seizoen was een bonus geweest. Maar dat maakt het niet minder spijtig, natuurlijk. Vooral voor John zelf."

Voor Goossens is het een dikke streep door de rekening. De nieuwe aanwinst van ADO Den Haag toont echter wel begrip. "Ik had uiteraard graag gespeeld, maar ik begrijp ook wel dat ADO Den Haag mij wat langer wilde testen. Ik had tenslotte een tijd niet gespeeld. Als er daarna een vertraging optreedt, ben je geklopt. Het is niet anders. Ik ga nu wat oefenwedstrijden met de beloften spelen en ervoor zorgen dat ik volgend seizoen er volledig klaar voor ben."


Wat een heerlijk avondje moest worden in een goed gevuld Cars Jeans Stadion, is zaterdag uitgelopen op een teleurstellende avond. Bij de hervatting van de Eredivisie na de interlandbreak werd ADO Den Haag op waarde geklopt door AZ, dat dynamischer en efficiënter was en daardoor met 0-3 won. Deze score was voor rust al bereikt.

Voor het treffen met de nummer drie uit Alkmaar kon Fons Groenendijk nog niet beschikken over de geblesseerde Tom Beugelsdijk en Sheraldo Becker, waardoor respectievelijk Nick Kuipers en Thijmen Goppel in de basis mochten starten. Wilfried Kanon, Tyronne Ebuehi en Bjorn Jøhnsen stonden ook aan de aftrap na hun interlandverplichtingen.

Na een spectaculaire opkomst in een vol stadion, met op zowel de Haaglandentribune als de Aad Mansveldtribune een groot spandoek, trok AZ in de openingsfase het spel meteen naar zich toe. De eerste kans was echter voor ADO Den Haag: Lex Immers bereikte Johnsen met een fantastische lange bal, maar de Noorse spits kon nét niet afdrukken na een mooie aanname. Fredrik Midtsjø kreeg vlak daarna de eerste kans aan de andere kant, maar Robert Zwinkels was alert.

Net op het moment dat ADO Den Haag wat beter in het ritme kwam, wist AZ een gevoelige tik uit te delen. Alireza Jahanbakhsh trok de bal laag voor vanaf de rechterflank en Wout Weghorst tikte binnen: 0-1. Het was een bittere pil voor ADO Den Haag, dat daarna even zoekende was. Oussama Idrissi en Guus Til kregen de bal er echter niet in, waardoor er weer meer hoop ontstond. Deze hoop werd bijna vreugde, ware het niet dat een kopbal van Johnsen uit een strakke voorzet van Goppel in de handen van Marco Bizot terechtkwam.

Het bleek een dure misser, aangezien AZ even later op 0-2 kwam. Idrissi plaatste de bal na een passje van Weghorst in de linkerhoek. Zwinkels stond op het verkeerde been, wellicht omdat de bal iets aangeraakt werd. Het werd nog erger in de eerste helft. AZ wachtte haar momenten af en sloeg op slag van rust voor de derde keer toe. Jahanbakhsh tikte ditmaal binnen, uit een corner van Teun Koopmeiners: 0-3. Niet onverdiend, maar de marge hoefde niet zo groot te zijn.

ADO Den Haag probeerde na de theepauze met man en macht orde op zaken te stellen, maar kreeg al snel weer een tikje te verwerken. Ebuehi moest geblesseerd naar de kant en werd vervanger voor Elson Hooi. Nadat ook Melvyn Lorenzen erin kwam nam het Haagse opportunisme wat verder toe, maar de stand bleef ongewijzigd.

Volgende week zondag is er kans op herstel, als er om 12.30 uur afgetrapt wordt in Stadion Galgenwaard van FC Utrecht. Maar voordat het zover is, wordt er eerst gekeken naar de duels van zondag. Heracles Almelo (37 punten) of sc Heerenveen (36 punten) kan in een onderlinge confrontatie op de ranglijst langszij komen met ADO Den Haag, dat met 39 punten nog achtste staat.


Supporters die gebruik maken van de verplichte buscombi dienen zondag te verzamelen om 09.25 uur in de bussluis van het Cars Jeans stadion in Den Haag. Supporters dienen de ingang van de bussluis te gebruiken, die bereikbaar is via de zijde van P2. De instapprocedure begint om 09.30 uur.

ADO Den Haag stelt supporters die met de auto naar het Cars Jeans stadion komen voor de buscombi in de gelegenheid om gratis op P2 te parkeren. Supporters die met een buscombikaart maar niet met de bus naar het stadion van FC Utrecht gaan worden niet toegelaten tot het stadion.

Toegang tot de bus is alleen mogelijk voor supporters met een geldige ADO Den Haag (Seizoen) Club Card in combinatie met een uitgeprint E-Ticket omwisselbiljet en een geldig legitimatiebewijs. Bij het instappen zullen (Seizoen) Club Cards worden gecontroleerd. Houder van de Seizoen Club Card dient het omwisselbiljet persoonlijk te hebben aangeschaft.

Voor deze uitwedstrijd gelden de Standaardvoorwaarden van de KNVB. Dit houdt onder andere in dat het meenemen van alcoholhoudende drank niet is toegestaan. Op de heenreis zijn glas- en blikwerk in de bus niet toegestaan. Het is ook niet toegestaan om ongeopende plastic flesjes mee in de bus te nemen. Supporters bij wie desondanks toch alcoholhoudende drank bij worden aangetroffen worden niet tot de bus toegelaten. In de bussen geldt een rookverbod. Er zal op de heen- en terugweg niet gestopt worden.

De supporters die gebruik maken van de verplichte autocombi dienen tussen 11.00 uur en 11.15 uur uitgeprinte E-ticketing omwisselbiljetten te wisselen in het MFC bij het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Supporters wisselen in het MFC hun E-ticketing omwisselbiljet voor een toegangskaart. Er wordt tevens een parkeerkaart en de verplichte route gegeven naar het stadion van FC Utrecht. Een verplichte autocombi omvat een regeling voor auto's die niet meer dan negen personen kunnen vervoeren. Het is niet toegestaan om op het parkeerterrein achter het uitvak van FC Utrecht alcoholhoudende drank buiten auto's voor handen te hebben en/of te gebruiken.

Supporters die direct naar het stadion van FC Utrecht afreizen en niet hebben omgewisseld bij het MFC in Den Haag worden niet toegelaten tot het stadion evenals supporters die teveel hebben gedronken.
Vanaf 08.30 uur kunnen supporters die naar FC Utrecht zullen vertrekken terecht voor een bak koffie of een glas frisdrank in het MFC.


 

Scheidsrechter Dennis Higler moet aanstaande zondag de wedstrijd tussen FC Utrecht en ADO Den Haag (12.30 uur) in goede banen zien te leiden. Dave Goossens en Frank Jansen zijn de assistenten. Clay Ruperti fungeert als vierde official.

Higler floot dit seizoen twee keer eerder een duel van ADO Den Haag. Dat waren de uitwedstrijd tegen Willem II (1-2 zege) en de thuiswedstrijd tegen VVV (1-1).

Wil je zondag mee naar Utrecht? Dat kan! Er zijn nog kaarten voor de buscombi. Die kun je HIER aanschaffen.


Door een rode kaart voor Wilfried Kanon moest ADO Den Haag ruim een helft met tien man spelen. Het bleek daardoor een te lastige opgave om NAC Breda te verslaan in het Cars Jeans Stadion. De promovendus won met 0-2. Het was de tweede nederlaag op rij voor ADO Den Haag.

In de eerste tien minuten kreeg ADO Den Haag al direct een paar goede kansen op een vroege voorspong. Nasser El Khayati, Erik Falkenburg en Bjørn Johnsen waren dichtbij een treffer, maar succes leverde dat voor de thuisploeg niet op. De beste kans bleek zelfs voor NAC. Robert Zwinkels kon een kopbal van Karol Mets maar net voor de lijn weghalen.

In de achttiende minuut was het wel raak voor NAC. Een voorzet van Manu Garcia werd weggekopt door Johnsen en belandde zo voor de voeten van Mounir El Allouchi. Hij haalde in één keer uit. Het werd een letterlijke voltreffer: 0-1.
Na de goal voor de Bredanaars ontstonden er voor beide doelen enkele gevaarlijke situaties, waaronder een schot vanaf randje zestien van El Khayati dat knap gered werd door de uitstekende keepende Nigel Bertrams. Het tweede doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant. Kanon legde in zijn eigen zestienmetergebied Umar Sadiq neer. Scheidsrechter Danny Makkelie beoordeelde het als een doorgebroken speler, dus rood voor de Ivoriaan. De penalty werd benut door Thierry Ambrose. Ondanks dat El Khayati en Lex Immers het vlak voor de pauze nog probeerden van afstand zochten de ploegen met die 0-2 stand de kleedkamers op.
In de tweede helft probeerde ADO Den Haag met man en macht om nog iets te veranderen aan de achterstand. Johnsen, Immers en Gorter hadden een treffer op hun schoen. Met name laatstgenoemde was dichtbij. Zijn inzet werd vlak voor de lijn weggewerkt. NAC werd nog gevaarlijk via Sadiq, maar Zwinkels stond de 0-3 in de weg. In blessuretijd had El Khayati nog een eretreffer kunnen maken. Het geluk was, net als voor heel ADO Den Haag, niet aan zijn zijde. De middenvelder raakte de paal. Uiteindelijk een teleurstellende nederlaag.

Door het verlies blijft ADO Den Haag op 36 punten staan. Volgende week wacht er voor de mannen van trainer Fons Groenendijk een uitwedstrijd tegen Excelsior. Op vrijdag 16 maart wordt de aftrap verricht om 20.00 uur.

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout

 

Wilfried Kanon is opgenomen in de voorlopige selectie van Ivoorkust voor de vriendschappelijke interlands tegen Togo (24 maart) en Moldavië (27 maart). Beide wedstrijden worden in Frankrijk afgewerkt.

De definitieve selectie van Ivoorkust wordt op 14 maart, of iets later, bekendgemaakt. Kanon speelde tot dusver 27 interlands voor les Élephants, waarin hij één doelpunt maakte.


 

ADO Den Haag zag afgelopen zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC Breda maar liefst drie verdedigers uitvallen: Tom Beugelsdijk, Tyronne Ebuehi en Wilfried Kanon. Beugelsdijk heeft een hamstringblessure, terwijl Ebuehi en Kanon liesklachten hebben.

Beugelsdijk is reeds onderworpen aan een MRI-scan en heeft te horen gekregen dat hij een scheurtje in zijn hamstring heeft. De centrale verdediger zal naar verwachting enkele weken buitenspel staan. Ebuehi en Kanon hebben last van de liesstreek, maar het is nog niet bekend hoe lang hun herstel zal duren. Kanon zal door zijn rode kaart tegen NAC sowieso niet in actie komen tegen Excelsior. Ebuehi en Kanon behoren overigens tot de voorselectie van respectievelijk Nigeria en Ivoorkust voor de komende interlandbreak, die na de komende wedstrijd plaatsvindt.

Sheraldo Becker en Ricardo Kishna werkten dinsdagochtend op het veld aan hun herstel, terwijl Mats van Kins herstellende is van een scheenbeenblessure.

lr180310llu3272


 

De KNVB heeft scheidsrechter Siemen Mulder aangewezen voor de uitwedstrijd van ADO Den Haag tegen Excelsior, die vrijdagavond om 20.00 uur afgetrapt wordt in het Van Donge & De Roo Stadion. De arbiter uit Uithuizen wordt in Kralingen bijgestaan door assistent-scheidsrechters Peter Janson en Freek Vandeursen en vierde official Laurens Gerrets. 

Mulder leidde eerder dit seizoen ook het uitduel met NAC Breda. De scheidsrechter stond in de afgelopen jaren al twee keer aan de leiding van een duel tussen ADO Den Haag en Excelsior, zij het tweemaal in Den Haag.

Kaarten voor Excelsior - ADO Den Haag zijn hier te bestellen.


Pagina 1 van 24
??????? Joomla 2015