SvHaagscheBluf
 

Niemand zag zijn schot aankomen, maar de bal lag wel in het netje. Dat was het doelpunt van Nasser El Khayati in de tweede helft, die met een verdekte inzet de 1-0 maakte. Dat bleek zaterdagavond tegen Sparta Rotterdam ook de eindstand. Het betekende de eerste thuisoverwinning van dit seizoen voor ADO Den Haag.

Sparta liet ADO Den Haag de bal, dat daarom zelf het spel moest maken. Omdat het tempo niet heel hoog lag, lukte het de thuisploeg maar moeilijk om gevaarlijk te worden. Lex Immers was de enige die het in de openingsfase nog probeerde met een schot van afstand. Zijn inzet ging naast. Met een kwartier op de klok kreeg Sparta de grootste kans van de eerste helft. Ragnar Ache raakte de bal echter half, waardoor Robert Zwinkels kon oprapen. De keeper moest even later ook in actie komen bij een pegel van Thomas Verhaar.

In de 22e minuut kon een van de twee beste kansen voor ADO Den Haag genoteerd worden. Een voorzet van links van Sheraldo Becker kwam bij Erik Falkenburg terecht. De bal belandde iets te ver onder hem, zodat goed mikken lastig werd. Hij schoot daarom naast. Tien minuten later had Bjørn Johnsen de 1-0 op zijn voeten. Na een mooie steekpass van El Khayati bediende Becker de Noorse spits. Hij werd enigszins gehinderd, waardoor zijn poging jammerlijk over ging. Uit de tegenaanval moest Zwinkels weer in actie komen. Hij stond goed opgesteld bij een volley van Kenneth Dougall. Met een 0-0 stand gingen beide teams rusten.

ADO Den Haag kwam heel fel uit de kleedkamer. Vlak na rust kreeg het in korte tijd een paar geweldige kansen. Daaraan voorafgaand viel er nog een Rotterdamse kans te noteren. Robert Mühren kopte in, maar zijn (voor)naamgenoot Zwinkels etaleerde andermaal zijn uitstekende vorm door weer reddend op te treden. Uit de aanval die daarop volgde scoorde ADO Den Haag de 1-0. El Khayati schoot de bal door de benen van zijn tegenstander en vond knap de verre hoek. Doelman Roy Kortsmit stond aan de grond genageld.

De Haagse voorsprong had in de minuten daarna uitgebreid kunnen worden. Zo ontstond er voor het Sparta-doel een ouderwetse scrimmage, waar Kortsmit zich met enkele reflexen onderscheidde op inzetten van Falkenburg. El Khayati was even daarna weer bijna succesvol met een voor hem kenmerkende sleepbeweging, maar het lukte hem niet de verre hoek te vinden.

Vanaf de 60e minuut brak er een rommelige fase aan. ADO Den Haag liet, bewust of onbewust, Sparta iets meer komen, maar de Rotterdammers hadden moeite daarvan te profiteren. Totdat Mühren uit het niets op de paal schoot. Sparta was niet meer bij machte om in de slotfase van de wedstrijd nog iets aan de achterstand te doen. ADO Den Haag bleef overeind en zo is de eerste driepunter van het seizoen in eigen huis een feit.

Dankzij de zege is ADO Den Haag opgeklommen naar een twaalfde plek op de ranglijst. Uit zes wedstrijden zijn zeven punten gepakt. Volgende week komt ADO Den Haag wederom in actie op zaterdagavond. Om 18.30 uur wordt er bij NAC Breda afgetrapt.


Afgelopen zaterdag speelde ADO Den Haag in de thuiswedstrijd tegen Sparta voor het eerst met spelersnamen op de voorkant van het tenue. Vanaf woensdag is het ook mogelijk om in de Fanshop de naam van jouw favoriete speler op je shirt te laten bedrukken voor maar € 8,50!

Let op: dit is alleen mogelijk in de Fanshop in het Cars Jeans Stadion, dus niet online. Er kunnen alleen spelersnamen bedrukt worden, geen eigen namen.


Siemen Mulder is aangesteld als scheidsrechter voor de wedstrijd NAC Breda - ADO Den Haag van aanstaande zaterdag (18.30 uur). Zijn assistenten zijn dhr. Kleinjan en dhr. Inia. Laurens Gerrets fungeert als vierde official.


Supporters die gebruik maken van de verplichte buscombi dienen zaterdag te verzamelen om 15.45 uur bij ingang 27-28 in de ring van het Cars Jeans Stadion in Den Haag. De instapprocedure begint om 15.45 uur, waarna de bus om 16.00 uur zal vertrekken.

ADO Den Haag stelt supporters die met de auto naar het Cars Jeans Stadion komen voor de buscombi in de gelegenheid om gratis op P3 te parkeren.

Supporters die met een buscombikaart maar niet met de bus naar het stadion van NAC gaan worden niet toegelaten tot het stadion.

Toegang tot de bus is alleen mogelijk voor supporters met een geldige ADO Den Haag (Seizoen) Club Card in combinatie met een uitgeprint E-Ticket omwisselbiljet en een geldig legitimatiebewijs. Bij het instappen zullen (Seizoen) Club Cards worden gecontroleerd. Houder van de Seizoen Club Card dient het omwisselbiljet persoonlijk te hebben aangeschaft.

Voor deze uitwedstrijd gelden de Standaardvoorwaarden van de KNVB. Dit houdt onder andere in dat het meenemen van alcoholhoudende drank niet is toegestaan. Op de heenreis zijn glas- en blikwerk in de bus niet toegestaan. Het is toegestaan om ongeopende plastic flesjes mee in de bus te nemen. Supporters bij wie desondanks toch alcoholhoudende drank bij worden aangetroffen worden niet tot de bus toegelaten.

In de bussen geldt een rookverbod. Er zal alleen op de heenweg kort gestopt worden. Op de terugweg wordt er zonder stop naar het Cars Jeans Stadion teruggereden.

De supporters die gebruik maken van de verplichte autocombi dienen tussen 16.30 uur en 16.45 uur uitgeprinte E-ticketing omwisselbiljetten te wisselen in het MFC bij het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Supporters wisselen in het MFC hun E-ticketing omwisselbiljet voor een toegangskaart. Er wordt tevens een parkeerkaart en de verplichte route gegeven naar het stadion van NAC. Een verplichte autocombi omvat een regeling voor auto's die niet meer dan negen personen kunnen vervoeren. Het is niet toegestaan om op het parkeerterrein achter het uitvak van NAC alcoholhoudende drank buiten auto's voor handen te hebben en/of te gebruiken.

Supporters die direct naar het stadion van NAC in Breda afreizen en niet hebben omgewisseld bij het MFC in Den Haag worden niet toegelaten tot het stadion evenals supporters die teveel hebben gedronken.

Vanaf 15.15 uur kunnen supporters die naar NAC zullen vertrekken terecht voor een bak koffie of een glas frisdrank in het MFC.


Het gaat snel met de kaartverkoop voor de kraker van zondag tegen Ajax! Zo is de Lex Schoenmaker Familietribune al bijna uitverkocht. Voor die tribune zijn alleen nog kaarten beschikbaar voor vak W. Ook vak S is erg geschikt voor kinderen (zie afbeelding).

Daarnaast zijn ook de vakken A, C, D, F, G, H, M, O, P, Q, R, T, U en V uitverkocht.

Wil je de wedstrijd nog bijwonen? KLIK HIER OM DIRECT ONLINE KAARTEN TE BESTELLEN

Of koop je kaartje zondag vanaf 11.30 uur bij de stadionkassa!

Let op: kom vanwege de verwachte drukte op tijd naar het stadion!


 

Woensdag 20 september speelt ADO Den Haag in de eerste ronde van de KNVB Beker een uitwedstrijd tegen landskampioen Feyenoord. En daar kun je bij zijn!

(S)CC houders kunnen tot en met maandag 18 september 2017 18.00 uur kaarten kopen voor de verplichte buscombi.

De prijs bedraagt € 20,-. Tickets zijn HIER aan te schaffen.

Houders van de (S)CC dienen het omwisselbiljet persoonlijk aan te schaffen. Men dient er rekening mee te houden dat de instapprocedure omstreeks 17.15 uur bij het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag zal aanvangen.

In het uitvak van Feyenoord zijn lage lexaanwanden aan de voorzijde waar overheen kan worden gekeken. Op verzoek van ADO Den Haag zal het net aan de voorzijde voor deze wedstrijd omhoog worden getrokken voor een vrij uitzicht. ADO Den Haag heeft vertrouwen in haar supporters dat dit voor omringende vakken niet tot ongerief leidt.


De zomer kruipt langzaam naar z'n einde. De temperaturen dalen. Maar geen nood! In de Fanshop van ADO Den Haag zijn drie nieuwe shawls verkrijgbaar die jou een warme winter bezorgen!

Shawl ADO Since 1905 € 14,95

Shawl donker groen € 14,95

Shawl groen geel € 14,95


De gemeente Den Haag heeft vrijdag besloten de bekerwedstrijd tussen SVV Scheveningen en Ajax op woensdag 20 september (18.30 uur) te laten spelen in het Cars Jeans Stadion. De gemeente heeft namelijk geconcludeerd dat de accommodatie van SVV Scheveningen, Sportpark Houtrust, onvoldoende toereikend is om een veilig verloop van de wedstrijd te kunnen garanderen. Na grondige afwegingen en overleg met direct betrokkenen heeft men het Cars Jeans Stadion wel geschikt bevonden.

Voor informatie over kaartverkoop en voor alle andere vragen in relatie tot de wedstrijd SVV Scheveningen – Ajax verwijzen we u naar SVV Scheveningen (www.svvscheveningen.nl).

ADO Den Haag speelt dezelfde avond haar uitwedstrijd voor de KNVB beker tegen Feyenoord in Rotterdam.


Kom naar de kraker tegen Ajax!

Gepubliceerd in Laatste Nieuws september 11 2017 0

Aanstaande zondag om 14.30 uur staat de 'wedstrijd van het jaar' op het programma tegen Ajax. Een wedstrijd die je natuurlijk niet wilt missen! En uiteraard kan je erbij zijn.

Via ADO Den Haag E-ticketing is het tegenwoordig heel eenvoudig om kaarten te kopen! Selecteer de wedstrijd en vak, reken de tickets af met Ideal en print je kaarten uit! 

Je kunt voor deze wedstrijd alleen kaarten bestellen als je een (Seizoen) Club Card hebt. Zowel Seizoen Club Cardhouders als Club Cardhouders kunnen voor deze wedstrijd 2 kaarten bestellen.

Seizoen Club Cardhouders krijgen 10% korting, Club Cardhouders krijgen 5% korting op losse kaarten via E-ticketing. Ga nu snel naar adodenhaag.nl/kaartverkoop en koop vandaag je kaartje nog zodat je er zondag gewoon bij bent!

Kijk HIER voor meer informatie over de wedstrijd.


De eerste drie wedstrijden van het seizoen leverden geen punten op voor ADO Den Haag. Tegen Willem II in Tilburg moest daar zaterdagavond verandering in komen. En dat gebeurde ook. Dankzij twee doelpunten van Nasser El Khayati won de ploeg van trainer Fons Groenendijk met 1-2.

In de basisopstelling van ADO Den Haag niet veel verrassingen. Na een schorsing keerde Wilfried Kanon terug in het centrum van de verdediging. Daardoor schoof Danny Bakker, die zijn 100e Eredivisiewedstrijd speelde, weer door naar het middenveld. Dat ging ten koste van Donny Gorter. De enige naam die niet iedereen van tevoren had opgeschreven, was die van Elson Hooi. Hij kreeg van Groenendijk zijn eerste basisplek. Melvyn Lorenzen begon daarom op de bank. Datzelfde gold voor de nieuwe mannen Erik Falkenburg en Ricardo Kishna. Laatstgenoemde viel in de tweede helft wel in.

Beide teams leken in de eerste helft het belang van de wedstrijd te voelen. Want een nederlaag was voor zowel Willem II als ADO Den Haag geen optie, aangezien ze allebei nog op nul punten stonden na drie duels. De thuisploeg liet de Hagenaars het spel maken, maar die hadden daar zichtbaar moeite mee. De vrije man werd zelden gevonden, mede door de onzuivere passing. Er konden dan ook nauwelijks kansen genoteerd worden. In de eerste twintig minuten was alleen Bjørn Johnsen dichtbij (miste een kopbal uit een voorzet van Hooi). En Willem II kreeg de beste kans in de schoot geworpen na een fout van Tyronne Ebuehi. Etien Velikonja kon niet profiteren.

Dat het eerste doelpunt uit een standaardsituatie kwam, kon niet verrassend genoemd worden. Het gebeurde uit een penalty. Hooi werd neergelegd in het zestienmetergebied. De strafschop ging er eenvoudig in via El Khayati. Met de 0-1 stand zochten de teams de kleedkamers op.

In de tweede helft bleek de onzekerheid bij beide ploegen nog niet weg. Wederom veel balverlies waardoor er nauwelijks uitgespeelde kansen ontstonden. Pas na 64 minuten moest een van de keepers weer in actie komen. Die van Willem II in dit geval. Hij tikte een vlammend schot van Sheraldo Becker net over de lat. Even later nog een grotere kans voor Johnsen, maar hij dacht dat hij in buitenspelpositie stond. Zijn schot miste daardoor precisie.

Willem II zag de tijd verstrijken en ging daarom wat nadrukkelijker op zoek naar het vijandelijke doel. Dat leverde in de 77e minuut ook succes op. Na een voorzet van links van Ismail Azzaoui kwam Fran Sol goed voor zijn tegenstander Kanon. De Spanjaard tikte vervolgens de gelijkmaker binnen.

Na de 1-1 gebeurde er opeens van alles. Zo moest Zwinkels redding brengen op een inzet van Ben Rienstra. Aan de andere kant werd een inzet van El Khayati net over getikt. Niet lang daarna kon de middenvelder wel juichen. Halverwege de helft van Willem II kreeg hij de bal aangespeeld. Hij sloopt richting de ‘zestien’, kapte zijn tegenstander uit en met een geplaatst schot zette hij de 1-2 op het scorebord. In blessuretijd was Willem II nog dichtbij de 2-2, maar Zwinkels en het houtwerk voorkwamen dat. Zo was de eerste overwinning van ADO Den Haag van dit seizoen een feit.

Door de overwinning stijgt ADO Den Haag voorlopig naar de dertiende plek in de Eredivisie. Volgend weekend staat voor ADO Den Haag de ‘wedstrijd van het jaar’ op het programma tegen Ajax. De Amsterdammers komen op zondag 17 september in Den Haag op bezoek. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in het Cars Jeans Stadion.


Pagina 1 van 19
??????? Joomla 2015