SvHaagscheBluf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het eerst sinds het seizoen 2012/2013 heeft ADO Den Haag in eigen huis weer eens gewonnen van Heracles Almelo. Door goals van Melvyn Lorenzen, Nasser El Khayati, Bjørn Johnsen en Elson Hooi werd het een ruime 4-1 zege voor de ploeg van trainer Fons Groenendijk. Door die overwinning gaat ADO Den Haag over Heracles heen op de ranglijst.

De beginfase was voor Heracles. Na amper twee minuten spelen hadden de Almeloërs zelfs al op voorsprong moeten komen. Uit een voorzet van Brandley Kuwas kon Reuven Niemeijer intikken, maar zijn inzet miste overtuiging. Robert Zwinkels hoefde de bal daarom alleen op te rapen.

Nadat Erik Falkenburg en Lex Immers een inzet van afstand over schoten, maakte Heracles er met tien minuten op de klok 0-1 van. Kuwas gaf mee aan Kristoffer Peterson die op zijn beurt Niemeijer bediende bij de tweede paal. De middenvelder zette zijn ploeg onbedreigd aan de leiding.

Het eerste kwartier was duidelijk voor Heracles. Daarna nam ADO Den Haag langzaam het initiatief over. Dat resulteerde in een paar goede kansen. Op een kopbal van Falkenburg moest Bram Castro redding brengen. Diezelfde doelman verwerkte even later een geweldig afstandsschot van de rechter van Aaron Meijers tot corner. In de 28e minuut was het eindelijk raak voor de thuisploeg. De 1-1 ontstond uit een echte scrimmage. Na een mislukte halve omhaal van Lorenzen en een gekraakte inzet van Thomas Meißner schoot eerstgenoemde alsnog binnen. ADO Den Haag had zelfs met een voorsprong de rust in kunnen gaan. Maar uitstekende mogelijkheden waren niet besteed aan Wilfried Kanon en Falkenburg. Na precies 45 minuten in de aantrekkelijke eerste helft floot arbiter Blom af.

Daar waar Heracles uit de startblokken schoot in de eerste helft deed ADO Den Haag dat in het tweede bedrijf. Een strakke voorzet van Sheraldo Becker belandde bij Falkenburg, maar de raakte de bal niet goed, kans verkeken.

Na die grote kans voor de spits kakte de wedstrijd wat in. ADO Den Haag liet Heracles aan de bal dat niet goed wist wat ermee te doen. Er gebeurde daarom een stuk minder op het veld. Ruim een kwartier voor tijd leefde het duel weer op. Dat werd ingezet door een schot in het zijnet van Heraclied Jamiro Monteiro. Drie minuten later liet El Khayati weer eens zijn klasse zien. Hij kwam aan de bal in de vijandelijke zestien. De middenvelder kreeg de bal wat achter zich, maar besloot daarna toch verdekt te schieten. Alles en iedereen van Heracles stond aan de grond genageld, inclusief Castro: 2-1. Heracles was daarmee murw geslagen.

In de slotfase maakte invaller Johnsen er nog 3-1 van. Een andere invaller, Elson Hooi, bepaalde de eindstand op 4-1. Een heerlijke en verdiende overwinning.

Dankzij de driepunter heeft ADO Den Haag uit twaalf wedstrijden zeventien punten behaald. Daarmee is het Heracles gepasseerd op de ranglijst. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Zondag 26 november speelt ADO Den Haag tegen bekerwinnaar Vitesse. Er wordt om 16.45 uur afgetrapt.


Onze Trots leeft. Dit seizoen steeg het aantal Seizoenkaarthouders met 10% en deze lijn willen we natuurlijk doorzetten. Bestel nu je Halve Seizoenkaart en sluit je aan bij onze Onze Trots!

Beleef de tweede seizoenshelft IN het stadion!
In de tweede seizoenshelft speelt ADO Den Haag nog zeven thuiswedstrijden tegen onder andere VVV, Vitesse en PSV. Momenteel hebben we zeventien punten en kan het nog een hele interessante 2e seizoenshelft gaan worden!

Programma 2e seizoenshelft

Welkomstcadeau naar keuze
Naast de zeven thuiswedstrijden krijg je ook nog een welkomstcadeau naar keuze! Zo kun je kiezen uit 
- €15,- Fanshoptegoed
- 15 horecamunten
- óf een extra GRATIS kaart voor de wedstrijd tegen VVV!

Bekijk hier ALLE voordelen!

Snelle beslissers
Voor de snelle beslissers hebben we nóg een extra’tje, want bestel je je Halve Seizoenkaart vóór 21 december, ontvang je de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen PEC Zwolle (vrijdag 22 december 20.00 uur) er GRATIS bij!

Nog nooit zo voordelig
De Halve Seizoenkaart was nog nooit zo voordelig. Volwassenen hebben hem al voor €10,- en kinderen voor nog geen €5,- per wedstrijd!


Sinterklaas is alweer even in het land. En ook Kerst komt steeds dichterbij. Dat betekent ook tijd voor cadeaus! In de Fanshop van ADO Den Haag zijn de Sint en de Kerstman daarvoor natuurlijk aan het juiste adres!

Vanwege de feestdagen is er in de online Fanshop een speciale actie. Bestellingen worden tot en met 23 december gratis verzonden! Surf nu snel naar adodenhaag.nl/fanshop en plaats vandaag nog een bestelling. Dan weet je zeker dat je voor de feestdagen een leuk ADO Den Haag-cadeau in huis hebt!


Door een rode kaart voor Tyronne Ebuehi kwam ADO Den Haag uit bij Vitesse na zeventig minuten met tien man te staan. Toch leek de Haagse formatie het doel schoon te houden en met 0-0, dus een punt, het veld af te stappen. Maar drie minuten voor tijd kwam Vitesse toch op 1-0. In blessuretijd prikte de bekerwinnaar er nog een treffer bij: 2-0.

De eerste helft blonk niet uit in vele kansen. ADO Den Haag stond organisatorisch goed opgesteld en daar had Vitesse veel moeite mee. De Arnhemmers konden geen gaatje vinden in de Haagse defensie. ADO Den Haag loerde op een counter. Het werd twee keer dreigend uit zo’n uitbraak met Melvyn Lorenzen en Erik Falkenburg, maar serieuze doelpogingen ontstonden daar niet uit. Vitesse liet vlak voor rust nog wel wat van zich horen met twee inzetten die naast gingen van Guram Kashia en Tim Matavz, zonder succes. Ruststand derhalve 0-0.

In het tweede bedrijf gebeurde er een stuk meer. Al na vier minuten kreeg Vitesse een penalty na een overtreding van Danny Bakker. De strafschop van Tim Matavz werd uitstekend uit de hoek getikt door Robert Zwinkels. Een aantal minuten daarna weer een grote kans voor de thuisploeg. Vanaf een paar meter schoot Matt Miazga over.

Vitesse ging gedurende de tweede helft steeds nadrukkelijker op zoek naar het vijandelijke doel. ADO Den Haag moest zich beperken tot tegenhouden, op een inzet van afstand van Bakker na (naast). In de zeventigste minuut was Vitesse heel dichtbij een voorsprong. Een vrije trap van Mason Mount belandde op de paal en uit de rebound raakte Luc Castaignos de lat. Direct daarna moest ADO Den Haag verder met tien man, nadat Ebuehi binnen een minuut twee keer geel pakte.

Vitesse zette er na die rode kaart nog een tandje bij. Dat resulteerde in een grote kans voor Mount. Zijn pegel ging via de vingertoppen van Zwinkels en de lat over. Het eindsignaal kroop dichterbij, Vitesse drong aan, maar ADO Den Haag leek toch stand te kunnen houden. Tot drie minuten voor tijd. Uit een corner kopte Miazga binnen: 1-0. De mannen van trainer Fons Groenendijk waren niet meer bij machte nog iets aan die achterstand te doen in de slotfase. In blessuretijd zorgde Bryan Linssen nog voor de 2-0.

Door de nederlaag is het ADO Den Haag niet gelukt over Vitesse heen te gaan op de ranglijst. Na dertien wedstrijden zijn er zeventien punten gepakt. Daarmee wordt een elfde plek ingenomen op de ranglijst. Volgende week wacht er een thuiswedstrijd voor ADO Den Haag. Op zaterdag 2 december komt FC Groningen op bezoek. Er wordt om 18.30 uur afgetrapt.


Kevin Blom is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de wedstrijd ADO Den Haag - Heracles Almelo van aanstaande zondag. Hij wordt geassisteerd door Rob van de Ven en Charl Schaap. Sander van der Eijk is de vierde official. 

De aftrap bij ADO Den Haag - Heracles Almelo wordt om 12.30 uur verricht in het Cars Jeans Stadion. Nog geen kaarten? Ga dan snel naar adodenhaag.nl/kaartverkoop.


De Fanshop van ADO Den Haag gaat zondag om 10.30 uur open. De wedstrijd tegen Heracles Almelo begint om 12.30 uur. De Fanshop is tot een uur na de wedstrijd geopend. Let op: tijdens het duel zijn de deuren gesloten!

De stadionkassa's, die aan de kant van de Haaglandentribune te vinden zijn, gaan om 10.30 uur open.

Je kunt HIER tickets aanschaffen voor de wedstrijd.


Het vrouwenelftal van ADO Den Haag heeft zich zondagmiddag aan kop genesteld in de Eredivisie Vrouwen. In het Cars Jeans Stadion werd tegen PSV een vroeg opgelopen achterstand nog voor de theepauze weggewerkt. In de tweede helft werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven: 2-1.

Met de camera van de NOS op zich gericht toonden de Eindhovenaren zich als eerst van hun efficiëntste kant. Al in de achtste minuut was het raak dankzij Aniek Nouwen, die de bal middels een corner in de kluts voor haar voeten kreeg en zo de kans kreeg om eenvoudig af te ronden: 0-1.

Het duurde echter niet lang alvorens ADO Den Haag Vrouwen de score weer gelijk trok. Vijf minuten na de openingstreffer werd Victoria Pelova in de eigen zestien gevloerd door Yvonne van Schijndel, waarna een strafschop volgde. Pelova nam zelf plaats achter de stip en liet doelvrouw Angela Christ kansloos met een snoeihard schot in de linkerhoek: 1-1.

Op het middenveld werden een aantal stevige duels uitgevochten, waardoor het spel veel stil kwam te liggen. Desondanks was het treffen meer dan het aanzien waard. ADO Den Haag Vrouwen had meerdere schoten uit de tweede lijn in huis, terwijl PSV gevaarlijk werd met een afstandspoeier van Kimberly Mary de Cesare en een hoekschop van Kim Mourmans. De wind gaf de corner het nodige effect.

Tien minuten voor rust kwam de formatie van trainer Arend Regeer aan de leiding. Pelova kwam op links in balbezit en kreeg de bal middels een scherp afgemeten voorzet bij Romy Speelman. Laatstgenoemde stond geposteerd bij de tweede paal en schoot de bal van dichtbij hard richting de korte hoek. Door de benen van Christ en met enig fortuin eindigde de inzet achter de lijn: 2-1.

In de resterende minuten van de eerste helft probeerde PSV nog op 2-2 te komen. Hoekschoppen van Mourmans hadden kopballen van respectievelijk Mary de Cesare en Sara Yüceil tot gevolg. In de dying seconds van de eerste helft had Vanity Lewerissa de bal voor het inschieten. Een gebrek aan scherpte voorkwam echter dat zij vanuit geheel vrijstaande positie de gelijkmaker kon noteren.

ADO Den Haag Vrouwen was allerminst van plan om de verkregen marge uit handen te geven, zo bleek onder meer uit de wijze waarop de club uit de Hofstad uit de kleedkamer kwam. Reeds vroeg in het tweede bedrijf resulteerde een Haagse corner in een rebound voor Chasity Grant, wiens schot door een reflex van Christ werd gepareerd. Vervolgens voorkwamen de vingertoppen van Christ en de bovenkant van de lat dat Sharona Tieleman ADO Den Haag Vrouwen in veilige haven kon schieten.

Halverwege de tweede helft ging Kristina Ermans hard door op keepster Barbara Lorsheyd. Een benoemenswaardig spelmoment, want daar ontsnapte zij aan haar tweede gele kaart. Gelukkig bleef ADO Den Haag de opponent uit Noord-Brabant ook met elf tegen elf onder druk zetten, wat resulteerde in een gevaarlijke voorzet van Chasity op Pelova. Christ was er maar net op tijd bij.

Omdat de 3-1 echter niet viel, mocht PSV blijven hopen op een goede afloop. Het slotoffensief kwam uiteindelijk op naam van de roodwitten en werd gekenmerkt door een drietal vrije trappen, twee van Nouwen en één van Kirsten Koopmans. Nouwens laatste vrije trap was in de laatste minuut van de blessuretijd en werd genomen vanaf randje zestien. De spanning was voelbaar in de thuishaven van ADO Den Haag, maar een grandioze redding van Lorsheyd – ze tikte de bal met een katachtige reflex uit de kruising – voorkwam dat de groengelen zondagmiddag averij opliepen.

ADO Den Haag had zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door voor het eerst in de clubhistorie vier uitduels op rij te winnen. Maar dat zat er tegen PEC Zwolle geen moment in. De thuisploeg won weliswaar met ‘slechts’ 2-0, maar de uitslag had veel hoger uit kunnen vallen. Zelf creëerde ADO Den Haag nauwelijks kansen. De nederlaag was dan ook terecht.

In de eerste paar minuten gebeurde er weinig. De 1-0 in de zevende minuut viel dan ook uit het niets. Een lange bal belandde achter de Haagse defensie. Thomas Meißner wilde opruimen, maar schoof de bal zo in de voeten van Piotr Parzyszek. De spits schoot hoog in het doel raak.

ADO Den Haag was nauwelijks bekomen van de vroege achterstand toen Robert Zwinkels alweer moest vissen. Younes Namli mocht zo doorlopen richting de vijandelijke zestien zonder aangepakt te worden. Hij kon geheel vrij aanleggen en prikte de bal tussen de rechter paal en Zwinkels: 2-0.

In het vervolg van de eerste helft kon ADO Den Haag weinig uitrichten. De mannen van Groenendijk kregen geen enkele serieuze kans. Het mocht zelfs van geluk spreken dat het niet met een grotere achterstand ging rusten. Met name Namli kreeg enkele dotten van kansen. Gelukkig voor ADO Den Haag gingen die er niet in. Ruststand derhalve 2-0 voor PEC.

In de tweede helft liet PEC ADO Den Haag het spel maken. Dat konden de Zwollenaren met een gerust hart doen, want de Hagenaars waren niet in staat om keeper Diederik Boer het vuur aan de schenen te leggen. De enige dreigende momenten kwamen van Nasser El Khayati (geblokt schot) en Bjørn Johnsen (kopballetje naast). PEC kreeg genoeg mogelijkheden het duel in het slot te gooien, maar de thuisploeg ging erg slordig om met de geboden kansen. Toch kwam de zege voor PEC niet meer in gevaar.

Door de nederlaag staat ADO Den Haag voorlopig op een tiende plek in de Eredivisie. Uit tien duels zijn dertien punten behaald. Volgende week komt de landskampioen op bezoek in Den Haag. Op zondag november kruisen ADO Den Haag en Feyenoord vanaf 12.30 uur de degens in het Cars Jeans Stadion.


 

De KNVB heeft Bas Nijhuis aangesteld als arbiter voor de wedstrijd ADO Den Haag - Feyenoord van komende zondag (12.30 uur). Hij wordt bijgestaan door assistenten Rogier Honig en Roy de Nas. Christiaan Bax is de vierde official.

Nijhuis floot dit seizoen één keer eerder een wedstrijd van ADO Den Haag. Dat was het thuisduel met Ajax (1-1).

Heb je nog geen kaartje voor ADO Den Haag - Feyenoord? Ga dan snel naar adodenhaag.nl/kaartverkoop.

 


De kaartverkoop voor de wedstrijd tegen Feyenoord gaat hard.

De Lex Schoenmaker Familietribune is stijf uitverkocht. Verder zijn voor de vakken A, D, E, G, H, O, P en Q ook geen kaartjes meer beschikbaar.

Heb jij al een kaartje? Je beleeft de kraker tegen Feyenoord maar op één plek!

actiebtn-kaarten

 

 


Pagina 1 van 21
??????? Joomla 2015