SvHaagscheBluf

Geheel onverwacht overleed oud-supporterscoördinator Kees te Gussinklo op 64-jarige leeftijd.

Te Gussinklo stond nog volop in het leven. Hij was medewerker van Radio Den Haag FM, was in het weekeinde volop in de weer als radioverslaggever en presentator bij Radio Sportsignaal. Overal waar er sportevenementen waren was hij met microfoon en koptelefoon aanwezig. Doordeweeks was hij te zien bij Haaglandenvoetbal –TV bij de nabeschouwingen van het voetbal in het voorbije weekeinde. Dat deed hij samen met oud-speler René Pas van ADO Den Haag. In de jaren negentig was hij bij eerst FC Den Haag en later ADO Den Haag werkzaam als supporterscoördinator.

Te Gussinklo was een bijzondere man. Hij was open, gewoon, gemakkelijk benaderbaar en communicatief sterk. Hij interviewde met speels gemak iedereen en maakte geen onderscheid tussen notabelen, topsporters of sporters op het eenvoudigste niveau. Geen drempel was hem te hoog en begaf hij zich op een terrein dat eigenlijk verboden was dan maakte hij pas op de plaats en verontschuldigde zich op beschaafde wijze. Toen hij in het Zuiderparkstadion werkzaam was als supporterscoördinator bevond hij zich in voor zijn doen nog in ‘wilde’ jaren. Gedreven door idealisme wilde hij alles doen en bereiken voor de supporters. Daarbij trad hij vaak door een combinatie van naïviteit en soms lak aan alles hebbend buiten de oevers van zijn bevoegdheden. Het bestuur en management riepen hem dan tot de orde en ging hij weer ‘braaf terug in zijn hok’ zoals hij dat verwoordde. Het waren voor ADO Den Haag en dus ook voor hem geen gemakkelijke tijden. De club worstelde zowel sportief, organisatorisch als financieel om overeind te blijven, hetgeen met vallen en opstaan gepaard ging.

Na zijn tijd bij ADO Den Haag vond Te Gussinklo emplooi in het welzijnswerk. Ook daar voelde hij zich als een vis in het water. Door zijn gave gemakkelijk contacten te leggen boekte hij ook succes. In zijn vrije tijd ontwikkelde hij zich tot een lokaal en regionaal veel beluisterde verslaggever van sport- en vooral voetbalwedstrijden. Sportprogramma’s presenteren was zijn volgde stap. Ook hier combineerde hij zijn gezellige aard met sociale betrokkenheid, gelardeerd met een positief kritische inslag. Weliswaar draait de wereld door, maar in de ether zal het geluid zonder hem geheel anders klinken. Het zal wat stiller zijn…
ADO Den Haag dankt Kees voor alles wat hij heeft gedaan en betekend voor de club.

Wij wensen de nabestaanden van Kees veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.


Dankzij hard werken en de massale steun van het publiek heeft ADO Den Haag donderdagavond de eerste overwinning van 2018 geboekt. Tegen Vitesse werd Sheraldo Becker de matchwinner door een goal aan het begin van de tweede helft.

Trainer Fons Groenendijk, die op de dag af een jaar in dienst was van ADO Den Haag, stuurde drie andere spelers het veld in ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Heracles Almelo. Aaron Meijers keerde terug van een schorsing, en verwees daarmee Bas Kuipers naar de bank. Links voorin weer een basisplek voor Erik Falkenburg ten faveure van Elson Hooi. In de defensie de rentree van Wilfried Kanon nadat hij bijna twee maanden kampte met een onderbeenblessure. Shaquille Pinas moest dus weer in de dug-out plaatsnemen.

De wedstrijd begon in een hoog tempo. Met name ADO Den Haag kon daar goed mee omgaan, want de thuisploeg dook in de eerste tien minuten een paar gevaarlijk op voor het Vitesse-doel. Bjørn Johnsen schoot via de grond over, een inzet van Falkenburg werd in de korte hoek gepareerd door keeper Remko Pasveer en bij een schot van Becker wierp een verdediger zich tussen bal en doel. Daarna waren er nog wat mogelijkheden voor Vitesse, vooral via Bryan Linssen, maar Robert Zwinkels hoefde niet reddend op te treden. Richting de rust kakte het duel wat in en ontstonden er geen kansen meer. Met een 0-0 tussenstand zochten beide teams te kleedkamers op.

Ook na de pauze gebeurde er aanvankelijk weinig. Tot de 53e minuut. Op de rand van de eigen zestien veroverde Meijers de bal. Die gaf mee aan Nasser El Khayati, die op zijn beurt de sprintende Becker de diepte instuurde. De buitenspeler was zijn tegenstander te snel af, bleef oog in oog met Pasveer rustig en schoot door zijn benen raak: 1-0.

ADO Den Haag maakte na de voorsprong weinig aanspraak om de score op te voeren. Mede door het lage tempo wisten de mannen van Groenendijk nauwelijks meer iets te creëren. Vitesse had daar ook moeite mee, zodat er voor het publiek niet al te veel te genieten viel. Het enige hachelijke moment ontstond voor de neus van Zwinkels, toen Luc Castaignos geheel vrijstand kon uithalen, maar de spits miste de bal volledig.

Vitesse voelde langzamerhand dat de tijd begon te dringen en ging daarom iets nadrukkelijker op zoek naar het vijandelijke doel. Zo probeerden Mitchell van Bergen, Mason Mount en Linssen om Zwinkels onder vuur te nemen. Maar hij kon niet aan het wankelen worden gebracht. In de slotfase was het nog even billenknijpen voor ADO Den Haag, maar de overwinning kwam uiteindelijk niet meer in gevaar. De eerste zege van 2018 en daarmee een achtste plek op de ranglijst!

ADO Den Haag heeft nu 31 punten uit 22 wedstrijden gepakt. Zondag komt de ploeg alweer in actie. Dan staat de uitwedstrijd tegen FC Groningen op het programma, de nummer dertien van de ranglijst. Er wordt om 16.45 uur afgetrapt.


Daags na de 1-0 zege op Vitesse is er bij ADO Den Haag nog meer mooi nieuws te melden. Doelman Robert Zwinkels tekent namelijk een contract voor onbepaalde tijd bij de huidige nummer acht van de Eredivisie. De 34-jarige keeper zal na dit seizoen nog minimaal twee jaar doorgaan als speler.

Zwinkels is op dit moment de langst dienende Eredivisiespeler bij dezelfde club. De Wateringer staat al sinds 2005 onder contract bij ADO Den Haag. Hij is dus alweer bezig aan zijn dertiende seizoen. Zwinkels mocht in zijn eerste jaar één keer optreden in de hoofdmacht. De seizoenen daarna wist de doelman regelmatig zijn wedstrijden mee te pakken. Hij was voor meerdere periodes eerste keus onder de lat bij ADO Den Haag, waaronder het laatste jaar onder trainer Fons Groenendijk. Zwinkels heeft inmiddels 133 officiële wedstrijden voor ADO Den Haag gespeeld.


ADO Den Haag heeft zondag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Ondanks een aantal prima kansen kwamen beide teams niet tot scoren: 0-0. Daarmee bleef ADO Den Haag voor het derde duel op rij ongeslagen.

Er zaten twee mensen in de ziekenboeg bij ADO Den Haag: trainer Fons Groenendijk en Erik Falkenburg. Dirk Heesen nam daarom de honneurs van Groenendijk waar. De vervanger van Falkenburg was Thijmen Goppel, die zodoende zijn basisdebuut maakte voor ADO Den Haag.

De eerste helft stond niet bol van de grote kansen. Het tempo lag niet altijd even hoog en beide teams hadden moeite om de bal in de ploeg te houden. Het eerste gevaar kwam echter wel al na twee minuten, toen Bjørn Johnsen een schot geblokt zag worden. Met een kwartier op de klok de grootste kans voor FC Groningen. Een kopbal van Tom van de Looi werd van de lijn gehaald.

Vlak voor rust kon het publiek nog een aantal keer opveren. In de 38e minuut zag Tom van Weert dat Robert Zwinkels van dichtbij redding bracht op zijn inzet. Niet lang daarna kreeg Danny Bakker de beste Haagse kans. Uit een corner van Nasser El Khayati kopte de middenvelder via de lat over. Met een 0-0 stand zochten de teams de kleedkamers op.

In het tweede bedrijf was het aantal gevaarlijke momenten nog lager. Op een geblokt schot van Van Weert en een vrije trap van El Khayati na gebeurde er weinig voor beide doelen. Pas in het laatste kwartier moesten de doelmannen weer in actie komen. Eerst had Zwinkels een geweldige reflex in huis op een kopbal van invaller Kasper Larsen. Aan de andere kant was keeper Sergio Padt alert op inzetten van Johnsen, Sheraldo Becker en El Khayati. Laatstgenoemde was vlak voor tijd nog dichtbij de winnende treffer. Maar weer stond Padt Haags succes in de weg. In blessuretijd had FC Groningen alsnog de zege kunnen grijpen. Van Weert mikte gelukkig voor ADO Den Haag naast. Zo bleef het bij 0-0.

ADO Den Haag blijft achtste staan in de Eredivisie. Er zijn 32 punten behaald. Volgend weekend staat er voor ADO Den Haag weer een thuiswedstrijd op het programma. Op zaterdag 17 februari is Willem II de tegenstander in het Cars Jeans Stadion. De aftrap vindt om 20.45 uur plaats.

BRON: WWW.ADODENHAAG.NL

Gone to Soon....

Gepubliceerd in Laatste Nieuws januari 26 2018 0

 

foto van Supportersvereniging Haagsche Bluf.

Geniet van het leven!

Vanochtend bereikte ons het droevige nieuws dat Mark Dehaag (Yank) de strijd tegen die verschrikkelijk ziekte heeft moeten opgeven en is overleden. 
In één week tijd verliezen we bij ADO Den Haag Donny en Mark en is het een jaar geleden dat Boy ons moest verlaten. Royd en Kaja liggen ook nog vers in het geheugen. 
5 jonge mannen die nog een heel leven voor zich zouden moeten hebben, 5 jonge mannen die nog zoveel dromen hadden en 5 jonge mannen die nu van boven kijken naar hun geliefden en hun clubje.
Naast deze 5 supporters zijn de afgelopen jaren nog veel meer fans heen gegaan en dat is uiteraard net zo'n groot gemis.

Bij ADO Den Haag wordt voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd altijd een eerbetoon gedaan voor de overleden supporters d.m.v. een minuut applaus! Een laatste groet aan de trouwe fans wat door iedereen wordt gewaardeerd. Nu staan we tussentijds ook even stil bij de fans die veel te vroeg zijn overleden.
Laten we ook even stilstaan bij wat we zingen en roepen in het stadion en laten we ons goed beseffen dat we van het leven genieten want voor je het weet is het voorbij!

Rest in Peace Mark, Donny, Boy, Royd, Kaja en al die andere supporters die we moeten missen op de tribune.


Wedstrijdverslag - ADO Den Haag verspeelt zege in slotfase tegen VVV-Venlo

Tot vier minuten voor tijd leek ADO Den Haag drie punten te pakken tegen VVV-Venlo dankzij een doelpunt van Bjørn Johnsen. Maar de Limburgers maakten via invaller Johnatan Opoku toch nog de 1-1. De formatie van trainer Fons Groenendijk mocht met dat punt nog in de handen wrijven, want in blessuretijd miste Mats Seuntjes namens VVV nog een megakans op de overwinning door een prachtige redding van Robert Zwinkels.
Shaquille Pinas maakte tegen VVV zijn basisdebuut in het hart van de defensie. Groenendijk wilde naast Tom Beugelsdijk graag een verdediger opstellen met een goed linkerbeen. Bovendien had Pinas tijdens het trainingskamp in Turkije een goede indruk achtergelaten. Bij VVV niet voormalig speler en trainer van ADO Den Haag Maurice Steijn aan het roer. Hij was geschorst. Op de bank van de Limburgers wel een andere oude bekende, Romeo Castelen. Hij speelde van 2000 tot 2004 bij ADO Den Haag.

Na vier minuten kreeg VVV een grote mogelijkheid. Een hoge bal kwam terecht voor de voeten van Lennart Thy. De Duitser raakte de bal niet goed, zodat Robert Zwinkels kon oprapen. Even daarna werd een schot van Johnsen geblokt na goed doorgaan op links van Aaron Meijers. De Noorse spits was in de veertiende minuut ook dichtbij een treffer, maar hij vond het zijnet uit een afgeslagen corner.

Drie maal bleek scheepsrecht voor Johnsen. Want in de 23e minuut mocht hij wel zijn handen in de lucht steken. Een hoekschop belandde op ‘randje zestien’ bij Danny Bakker. De middenvelder haalde uit en zag Johnsen zijn pegel van richting veranderen. Daardoor stond keeper Lars Unnerstall op het verkeerde been en vloog de bal het net in: 1-0. VVV had er zomaar voor kunnen zorgen dat beide teams met een 1-1 stand de kleedkamers op zouden zoeken. Maar goede kansen voor Damian van Bruggen, Torino Hunte en Thy waren niet aan hen besteed.

In de tweede helft gebeurde er een stuk minder dan in het eerste bedrijf. ADO Den Haag had moeite om een tweede doelpunt te forceren. Het kreeg ook weinig kansen. VVV was niet bij machte om het vuur aan de schenen te leggen van de thuisploeg. Pas na 68 minuten ontstond er weer wat opwinding. Eerst met een lobje van Johnsen, dat net over ging. Even daarna was VVV uit het niets dichtbij de gelijkmaker. Een kopbal van Vito van Crooij spatte uiteen op de paal.
De 1-0 voorsprong voor ADO Den Haag bleef mager. Zodoende kon VVV blijven hopen op een punt. En daar kreeg het ook een enorme mogelijkheid voor via wederom Van Crooij. Hij raakte een voorzet van Opoku echter volledig verkeerd: naast. Toch werd het wel 1-1. Nasser El Khayati had een slechte vrije trap in huis, waardoor VVV er een razendsnelle counter uit wist te gooien. Opoku kon uiteindelijk alleen op Zwinkels aflopen. De invaller bleef koel en rondde beheerst af. ADO Den Haag mocht van geluk spreken dat het bij die 1-1 bleef. Want in de 90e minuut had Mats Seuntjens de winnende treffer op zijn schoen, maar met een wereldredding zorgde Zwinkels dat ADO Den Haag toch een punt overhield aan de wedstrijd. Een punt dat voelde als een nederlaag.

Door de remise heeft ADO Den Haag nu 27 punten uit negentien wedstrijden. Daarmee blijft het wel in het linker rijtje staan, op een achtste plek. ADO Den Haag gaat volgende week op bezoek bij landskampioen Feyenoord. Op zondag 28 januari wordt er om 14.30 uur afgetrapt in De Kuip in Rotterdam.


Wedstrijdverslag - ADO Den Haag verspeelt zege in slotfase tegen VVV-Venlo

Tot vier minuten voor tijd leek ADO Den Haag drie punten te pakken tegen VVV-Venlo dankzij een doelpunt van Bjørn Johnsen. Maar de Limburgers maakten via invaller Johnatan Opoku toch nog de 1-1. De formatie van trainer Fons Groenendijk mocht met dat punt nog in de handen wrijven, want in blessuretijd miste Mats Seuntjes namens VVV nog een megakans op de overwinning door een prachtige redding van Robert Zwinkels.
Shaquille Pinas maakte tegen VVV zijn basisdebuut in het hart van de defensie. Groenendijk wilde naast Tom Beugelsdijk graag een verdediger opstellen met een goed linkerbeen. Bovendien had Pinas tijdens het trainingskamp in Turkije een goede indruk achtergelaten. Bij VVV niet voormalig speler en trainer van ADO Den Haag Maurice Steijn aan het roer. Hij was geschorst. Op de bank van de Limburgers wel een andere oude bekende, Romeo Castelen. Hij speelde van 2000 tot 2004 bij ADO Den Haag.

Na vier minuten kreeg VVV een grote mogelijkheid. Een hoge bal kwam terecht voor de voeten van Lennart Thy. De Duitser raakte de bal niet goed, zodat Robert Zwinkels kon oprapen. Even daarna werd een schot van Johnsen geblokt na goed doorgaan op links van Aaron Meijers. De Noorse spits was in de veertiende minuut ook dichtbij een treffer, maar hij vond het zijnet uit een afgeslagen corner.

Drie maal bleek scheepsrecht voor Johnsen. Want in de 23e minuut mocht hij wel zijn handen in de lucht steken. Een hoekschop belandde op ‘randje zestien’ bij Danny Bakker. De middenvelder haalde uit en zag Johnsen zijn pegel van richting veranderen. Daardoor stond keeper Lars Unnerstall op het verkeerde been en vloog de bal het net in: 1-0. VVV had er zomaar voor kunnen zorgen dat beide teams met een 1-1 stand de kleedkamers op zouden zoeken. Maar goede kansen voor Damian van Bruggen, Torino Hunte en Thy waren niet aan hen besteed.

In de tweede helft gebeurde er een stuk minder dan in het eerste bedrijf. ADO Den Haag had moeite om een tweede doelpunt te forceren. Het kreeg ook weinig kansen. VVV was niet bij machte om het vuur aan de schenen te leggen van de thuisploeg. Pas na 68 minuten ontstond er weer wat opwinding. Eerst met een lobje van Johnsen, dat net over ging. Even daarna was VVV uit het niets dichtbij de gelijkmaker. Een kopbal van Vito van Crooij spatte uiteen op de paal.
De 1-0 voorsprong voor ADO Den Haag bleef mager. Zodoende kon VVV blijven hopen op een punt. En daar kreeg het ook een enorme mogelijkheid voor via wederom Van Crooij. Hij raakte een voorzet van Opoku echter volledig verkeerd: naast. Toch werd het wel 1-1. Nasser El Khayati had een slechte vrije trap in huis, waardoor VVV er een razendsnelle counter uit wist te gooien. Opoku kon uiteindelijk alleen op Zwinkels aflopen. De invaller bleef koel en rondde beheerst af. ADO Den Haag mocht van geluk spreken dat het bij die 1-1 bleef. Want in de 90e minuut had Mats Seuntjens de winnende treffer op zijn schoen, maar met een wereldredding zorgde Zwinkels dat ADO Den Haag toch een punt overhield aan de wedstrijd. Een punt dat voelde als een nederlaag.

Door de remise heeft ADO Den Haag nu 27 punten uit negentien wedstrijden. Daarmee blijft het wel in het linker rijtje staan, op een achtste plek. ADO Den Haag gaat volgende week op bezoek bij landskampioen Feyenoord. Op zondag 28 januari wordt er om 14.30 uur afgetrapt in De Kuip in Rotterdam.


Informatie vertrektijden Feyenoord - ADO Den Haag

Zondag gaan we naar Rotterdam, naar De Kuip, en hierbij de benodigde informatie voor fans die meereizen. ADO Den Haag stelt supporters, die met de auto naar het Cars Jeans Stadion komen voor de verplichte buscombi, in de gelegenheid om gratis op P3 te parkeren.

Supporters kunnen vanaf 11.00 uur via de poortjes van ingang 5/6 van het Cars Jeans Stadion naar binnen. Daar vindt de eerste kaartcontrole van het E-ticket omwisselbiljet in combinatie met de (Seizoen) Club Card plaats. Tevens ontvangen de supporters een gratis broodje van Henk Patat, vanaf 10.30 uur, bij ingang 5/6. Supporters kunnen onder de Eretribune verzamelen en een gratis kopje koffie krijgen aan de counter. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de toiletten. Supporters worden verzocht om direct aan te sluiten bij de poortjes van uitgang 27/28 waar de uitstroom naar de bussen plaatsvindt. Bij deze uitgang zal het omwisselbiljet omgeruild worden voor het officiële toegangsbewijs van De Kuip. Daarna kunnen supporters naar de bus gaan en instappen.

De twee clusters van dubbeldekkers zullen kort na elkaar vertrekken. Supporters die met een buscombikaart naar de Kuip gaan, maar niet met de bus komen, worden niet toegelaten tot het stadion. Toegang tot de bus is alleen mogelijk met een geldige ADO Den Haag (Seizoen) Club Card in combinatie met een E-ticket omwisselbiljet en een geldig legitimatiebewijs. Bij het omwisselen zullen (Seizoen) Club Cards worden gecontroleerd. Houder van de (S)CC dient het omwisselbiljet persoonlijk te hebben aangeschaft.

Voor deze uitwedstrijd gelden de Standaardvoorwaarden van de KNVB. Dit houdt onder andere in dat het meenemen van alcoholhoudende drank en vuurwerk niet is toegestaan. Aan degene bij wie drank en/of vuurwerk wordt aangetroffen wordt de toegang tot de bus en/of het stadion ontzegd. Vanwege de korte reistijd en het feit dat er in Den Haag wordt gefouilleerd zijn er op de heenreis ook geen andere dranken toegestaan in de bus. In de bussen geldt een rookverbod. Er zal geen 'rookstop' worden gehouden.

Feyenoord heeft, op uitdrukkelijk verzoek van ADO Den Haag, het besluit genomen om voor de wedstrijd van aanstaande zondag de netten voor de bezoekersvakken weg te halen. ADO Den Haag heeft het vertrouwen in haar supporters dat dit niet wordt beschaamd en er geen 'overlast' voor het thuispubliek onder het bezoekersvak wordt veroorzaakt.


ADO Den Haag heeft de eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Belek gelijkgespeeld. Aan de Turkse Riviera werd het 2-2 tegen Besiktas, na een 0-2 ruststand in Haags voordeel. 2-2. Bjørn Johnsen maakte beide goals voor de Hagenaars.

Droomstart

ADO Den Haag ging voortvarend van start in de Gloria Sports Arena in Belek. Het elftal van trainer Fons Groenendijk profiteerde al in de derde minuut van een fout van het centrale duo van Besiktas. De messcherpe Johnsen veroverde de bal en kon direct doorlopen richting doelman Zengin, die de Noor vervolgens eenvoudig kon omspelen. De 0-1 binnenschieten was vervolgens een koud kunstje. Een snelle voorsprong dus.

ADO Den Haag bleef de meest gevaarlijke ploeg tegen de nummer vier van de Turkse competitie. Besiktas speelde de eerste helft wel met de spelers die in de competitie weinig aan spelen toe komen. En deze mannen hadden moeite met het gedreven spel van ADO Den Haag.  Zo had Erik Falkenburg vlak na de openingsgoal de tweede op zijn schoen. De Besiktas-doelman keerde echter de inzet van de linkeraanvaller.

Fons Groenendijk had gekozen voor twee basisdebutanten. Verdediger Shaquille Pinas was de compaan van Tom Beugelsdijk centraal achterin. In de goal mocht Indy Groothuizen beginnen en de doelman kon zich in de eerste 45 minuten nadrukkelijk onderscheiden. Bij de eerste serieuze aanval van Besiktas leek Beugelsdijk de bal weg te werken maar volgens de scheidsrechter raakte de verdediger ook tegenstander Jeremain Lens. Penalty. Alvaro Negredo mocht aanleggen, maar Groothuizen pakte de inzet knap. De rebound van Gonul ging daarna voorlangs. Juist op dat moment gingen de hekken open van de Gloria Sports Arena. De wedstrijd zou aanvankelijk besloten zijn; alleen enkele gasten van Besiktas waren welkom. De supporters van de Turkse club meldden zich echter massaal aan de hekken van het complex. Daar viel gezang te horen en werden fakkels afgestoken. Maar werd vooral de wens geuit om naar binnen te mogen. Na tien minuten ging de politie overstag en zat het sportcentrum met 1.000 toeschouwers helemaal vol.

ADO Den Haag kreeg nog kansen op de tweede goal via Nasser El Khayati en Sheraldo Becker. Groothuizen verrichtte nog een prima redding op een inzet van Lens (de andere Nederlander Babel kwam in de tweede helft). In de 28ste minuut was daar dan toch de tweede Haagse treffer. Een uitbraak over de linkerkant met uiteindelijk een scherpe voorzet van El Khayati. Daar wist Johnsen wel raad mee. Bij de eerste paal tikte hij zijn tweede van de avond binnen. 0-2 en dat was ook de ruststand.

Besiktas recht rug met grote namen

In de tweede helft begon Besiktas met een vrijwel ander elftal. Nu was het de beurt aan de basisspelers, waaronder Ricardo Quaresma, Babel en Pepe. Die maakten het ADO Den Haag een stuk lastiger, maar de ploeg van Groenendijk bleef ondanks aandringen overeind. De nummer zeven van de Eredivisie kreeg zelfs via Becker en Johnsen nog mogelijkheden op een derde treffer. Becker kwam echter niet langs de doelman en Johnsen kopte in buitenspelpositie tegen de paal. Besiktas maakte na iets meer dan een uur spelen toch de aansluitingstreffer. Een afgeslagen hoekschop kwam terecht voor de voeten van Çaner Erkun. De linksback schoot bal de bal onhoudbaar (want aangeraakt door Negredo) vanaf 25 meter langs Groothuizen. Het was het begin van een lastige periode voor ADO Den Haag. Tot heel veel kansen (Negredo stiftte de bal over) leidde het niet, maar de druk nam toe. De gelijkmaker viel in de 71e minuut. Een corner vanaf links van Erkim kwam op het hoofd van Atiba Hutchinson. De oud-PSV'er kopte raak: 2-2.In de slotfase drong Besiktas nog stevig aan, maar Groothuizen was de held van de avond. In de 90e minuut kwam invaller Talisca één op één met de Haagse doelman, maar Groothuizen toucheerde de inzet van de aanvaller van Besiktas en zorgde er voor dat het duel in een 2-2 gelijkspel eindigde.

Mooie avond

Trainer Groenendijk was zeer tevreden op zijn ploeg. "Het was een geweldige avond. Mijn ploeg heeft het fantastisch gedaan en het was een echte teamprestatie. Natuurlijk kregen we het op het eind nog lastig, maar wat wil je ook? Zij brengen in de tweede helft een verse ploeg in en dat zijn dat ook nog eens de basisspelers. We hebben het, niemand uitgezonderd, goed gedaan", aldus de coach. "En vergeet niet, we hebben hier al een paar dagen zeer pittig getraind. Een mooie avond. En de spelers weer een ervaring rijker." Een mooie avond ook voor een aantal spelers die van shirt ruilde met de opponent. Een van de vedetten van Besiktas is oud-Real Madrid speler Pepe. Zijn shirt zit in de tas van Johnsen. 

Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Ebuehi, Beugelsdijk, Pinas (73. Gorter), Meijers; Bakker, El Khayati, Immers; Becker (80. Goppel), Johnsen, Falkenburg (73. Duplan)

Opstelling Besiktas: 1e helft: Zengin; Gonul, Mitrovic, Vida, Erkin; Uypsal, Medel, Ozyakup; Cinar, Lens Negredo. 2e helft: Zengin; Vida, Medel, Pepe, Erkin; Hutchinson, Ozyakup (60. Talisca) Arslan; Quaresma, Negredo (64 Pektemek), Babel.


Er is een nieuw jaar begonnen en dat betekent ook weer nieuwe artikelen in de Fanshop van ADO Den Haag! Er zijn mutsen, shawls, caps, banieren en ballen aan ons assortiment toegevoegd. Kom daarom ook snel langs bij de afdeling Fanshop/Ticketing in het Cars Jeans Stadion of plaats een bestelling in onze online Fanshop.

Banier ADO Den Haag 9.7 x 10 cm € 7,00

Cap Roze Woman € 12,95

Babymuts ruit blauw (ook verkrijgbaar in roze) € 12,50

Peutermuts camouflage pink (ook verkrijgbaar in blauw) € 14,00

Verschillende shawls voor de allerkleinsten (blauw en roze)  € 14,00

Voetbal maat 5 € 18,50


Pagina 1 van 22
??????? Joomla 2015